Oekraïne oogst minder

Tarwe-export Rusland nadert record

21 Juli 2017 - Kimberly Bakker

Rusland gaat een tarweoogst van ongeveer 72 miljoen ton neerzetten. Dat zeggen verschillende analisten. Dat is bijna gelijk aan de recordoogst van vorig seizoen. Hierdoor zal Rusland mogelijk een recordhoeveelheid van 30,5 miljoen ton aan tarwe gaan exporteren.

De silo's in Rusland zijn daarnaast nog aardig goed gevuld met de oogst van het vorige seizoen. En ondanks de recente prijsstijgingen blijft het land de meest aantrekkelijke aanbieder van tarwe op de wereldmarkt. 

Oogst lijkt vooral beïnvloedt door het weer

Oekraïne oogst minder
In Oekraïne is momenteel 30% van het graanareaal geoogst, met een gemiddelde opbrengst van 3.260 kilo per hectare. Wel is er sprake van wisselende resultaten als gevolg van een tekort aan neerslang in sommige regio's. In andere regio's verloopt het oogsten juist minder snel door de regen van de afgelopen dagen. 

De analisten verwachten een totale graanoogst van 60,4 miljoen ton. Dat was vorig seizoen nog 64,2 miljoen toen. Door deze daling zal er waarschijnlijk 10% tot 15% minder graan beschikbaar zijn voor de export.

Brazilië
Ook in Brazilië zal de oogst minder worden. De uitzonderlijke vorst in de regio Parana heeft voor behoorlijk wat schade aan de gewassen gezorgd. Dit gaat dan met name om tarwe.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Achtergrond Politiek

Green Deal pijnpunt in gesprekken EU en Oekraïne

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden