Top 3 positie

Overname van Agrifirm in Polen goedgekeurd

11 September 2017 - Clarisse van der Woude

De overname van het Poolse mengvoerbedrijf Bacutil door Agrifirm is rond. De Poolse mededingingsautoriteit heeft het verzoek goedgekeurd, waarna de definitieve overeenkomsten 31 augustus zijn ondertekend.

De Koninklijke Agrifirm Group kondigde de overname 30 juni aan. Nu de Poolse autoriteiten hun goedkeuring hebben verleend, krijgt Agrifirm de volledige controle over Bacutil en breidt de firma zijn activiteiten in Polen verder uit. "De overname van Bacutil geeft ons toegang tot de pluimveemarkt in Oost-Polen. Hierdoor kunnen we verder groeien in dit gebied en komen we een stap dichter bij ons doel, namelijk het bereiken van een positie in de top 3 in de Poolse landbouwsector", zegt John Dortmans, directeur van Agrifirm voor Centraal- en Oost-Europa.

Toegang tot pluimveemarkt
Oost-Polen biedt mogelijkheden

Nationale dekking
Het bedrijf heeft 5 productielocaties in Polen: SzamotuÅ‚y, Topola Wielka, MargoÅ„ska WieÅ›, PÅ‚oÅ›nica en Bedlno RadzyÅ„skie. "Hiermee realiseren we een nationale dekking in alle belangrijke landbouwgebieden." Bacutil zal de komende maanden opgaan in Agrifirm.

Bijdrage aan missie
De overname van Bacutil draagt bij tot de missie van Agrifirm om relevante, meetbare en duurzame waarde te leveren aan haar klanten, door hen te voorzien van kwalitatief hoogwaardige voerconcepten en advies.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Granen

Dit doen de poolprijzen graan bij Agrifirm

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden