Inside: Granen & Grondstof

Spanning om Amerikaanse tarweprijs neemt toe

28 September 2017 - Clarisse van der Woude

De tarwemarkten bevonden zich woensdag 27 september in een stijgende lijn. Meer lezen? Neem een abonnement op 'Granen & Grondstof'.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het positieve sentiment wordt ingegeven door technische verkopen en zorgen over droge condities in het middenwesten van het land, waar boeren de oogst 2018 aan het inzaaien zijn. Het was voldoende voor de markt om naar boven te schieten. Het decembercontract aan de CBoT settelde op $461,50 per bushel. Het hoogste punt dat werd bereikt was $462,75 per bushel en dat is daarmee het hoogste niveau sinds augustus 2015.

Tarweproductie VS omlaag
Daarnaast was er nog een andere reden voor handelaren om hun posities, voorafgaand aan het USDA-rapport, aan te passen. De verwachtingen hiervoor zijn dat de Amerikaanse tarweproductie voor 2017 wordt verlaagd. Dit nieuws beklijfde donderdag 28 september en hield een verdere klim tegen. 

De Matif realiseerde woensdag 27 september ook groene cijfers, maar daar was de winstneming wel iets kleiner. Het decembercontract sloot op €167 per ton. De dalende euro-dollarkoers geeft sinds het begin van deze week steun aan de Europese prijzen.

De afgelopen weken was de slotkoers tarwe op de CBoT overwegend stijgend.

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden