Project PULSE

Consortium start project voor eiwitteelt

18 Oktober 2017 - Niels van der Boom

Consortium SIA-RAAK heeft recent het project PULSE goedgekeurd. Dit project is bedoeld om de teelt van hoogwaardig eiwit in voeding te vergroten. Daarvoor zijn gewassen nodig die goed gedijen in het Nederlandse klimaat. Het consortium omvat partijen van de zaadveredeling tot consumptie.

SIA-RAAK omvat een consortium dat zich richt op de ontwikkeling van hoogwaardige eiwitingrediënten uit peulvruchten Project PULSE, wat staat voor Protein Utilisation from Legumes for a Sustainable European Crop, wordt gevormd door een samenwerkingsverband tussen HAS Hogeschool, NIZO Food Research, Limagrain, GEA, Cosucra, MFH Pulses, Ruitenberg Ingredients en Sofine Foods. Daarmee is de gehele keten afgedekt.

Erwten, veldbonen en lupine zijn interessant voor ons klimaat

Eiwitteelt voor Nederland
Erwten, veldbonen en lupine zijn onder andere geschikt zijn voor het Nederlands klimaat. Soja wordt niet genoemd. Binnen het project worden geschikte rassen, die een verhoogd eiwitgehalte produceren of verbeterde eiwitsamenstelling hebben, geselecteerd en doorontwikkeld. Ook worden eiwitten zelf onderzocht.

Onderwijs betrokken
Met HAS Hogeschool als deelnemer wordt ook het onderwijs betrokken bij de partij. Vanaf dit studiejaar gaat het project van start met afstudeeropdrachten bij de verschillende partners en onderwijsprojecten voor eerdere leerjaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden