Vermijd handelsoorlog

Boeren VS doen oproep aan Trump

15 Maart 2018 - Wouter Baan

Boeren in de Verenigde Staten (VS) zijn bang dat het handelsbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump hun exportpositie schaadt. Daarom is de belangenvereniging Farmers for Free Trade gestart met een campagne op de Amerikaanse televisie, waarin ze een dringende oproep doen aan Trump.

De reclamecampagne wordt de komende 4 weken uitgezonden op populaire Amerikaanse televisiezenders, waaronder Fox News en CNN. De aanleiding is het feit dat diverse landen dreigen met represailles (op maïs, sojabonen en vlees) nu Trump de Amerikaanse staalindustrie in bescherming neemt door importtarieven in te voeren.

Heffingen werken verwoestend
Tijdens de reclame legt Michelle Erickson-Jones, veehouder en graanteler in Montana, uit dat de Amerikaanse landbouwsector niet zonder export kan. "Een handelsbeleid dat de Amerikaanse export aan banden legt, is verwoestend voor de landbouweconomie in de VS." Daarom roept ze de president op om vrije handel te beschermen in plaats van in te perken.

Max Baucus, voormalig senator van Montana en nu voorzitter van Farmers for Free Trade, zegt dat veel Amerikaanse boeren zich zorgen maken over de gang van zaken in Washington. "Wanneer de VS de strijd aanbindt met de handelspartners, dan betalen de boeren de prijs."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden