Inside Granen & Grondstof

Wasde ondersteunt tarwe- en maïsprijs

13 Juli 2018 - Anne Jan Doorn

Uit het laatste WASDE-rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) worden de gevolgen van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten (VS) duidelijk. Uit het rapport blijkt tevens wat de invloed is van de droogte in Europa.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het WASDE-rapport toont dat de export van sojabonen uit de VS met 11% verlaagd zal worden, mede door de Chinese importtarieven. Ook verwacht het USDA dat de eindvoorraden van soja hoger zullen uitpakken. De sojabonennotering op de CBoT in Chicago daalde echter niet verder dan het dieptepunt van €305 per ton.

Maïsconsumptie neemt toe
Voor maïs en tarwe is het rapport bullish. Dat komt vooral doordat de consumptie van maïs, volgens het WASDE-rapport, toeneemt. Daardoor dalen de eindvoorraden tot 152 miljoen ton. De verwachting is dat vooral de vraag vanuit Rusland en Argentinië zal toenemen. De maïsnotering steeg met ongeveer €2 naar €132,50 per ton.

De tarweprijs wordt door diverse factoren ondersteund. Dit bijvoorbeeld omdat het USDA de wereldwijde tarweproductie met 8,4 miljoen ton heeft verlaagd. De tarwenotering op de CBoT in Chicago steeg met €5 per ton tot ruim €177 per ton.

Europese oogst
De verlaagde opbrengstverwachtingen worden veroorzaakt door de verwachtingen voor de Russische en Europese tarweproductie, want die zijn verlaagd. De oogst in Europa zou 7,5 miljoen ton lager uitvallen, zo verwacht het Franse analistenbureau Strategie Grains.

 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden