Oogst achter op schemaRegen laat tarweprijs groeien

18-06-2013 • Op de termijnmarkt van Chicago is de prijs van tarwetermijncontracten voor het eerst sinds week 24 gestegen. De reden voor de hogere notering zijn de natte weersomstandigheden waardoor de werkzaamheden vertraging oplopen ten opzichte van vorig seizoen, zo meldt Bloomberg.

Ongeveer 11 procent van de Amerikaanse wintertarwe was 16 juni geoogst. Vorig jaar rond dezelfde tijd was dit 51 procent. Het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar bedraagt 25 procent. De oorzaak hiervan zijn de natte weersomstandigheden die de oogst vertragen. Eerder bleef regen uit waardoor de tarwe niet voldoende rijp werd.

Door het trage oogsttempo is de prijs van termijncontracten levering juli met 0,8 procent gestegen tot 254,64 euro per ton. Decembercontracten bereikten een prijs van 198,78 euro per ton. Dit is een stijging van 0,5 procent ten opzichte van week 24. Ook de contractprijs van soja is gestegen, namelijk met 0,7 procent tot 475,74 euro per ton.

Reageer op dit artikel
Gerelateerd nieuws
Artikelen
Dit vindt u ervan
Marktrapporten
ONZE PARTNERS: CBS Agroapps Agrifoto Eurex Accon Avm DLV FambBizz FambBizz FambBizz
DCA Multimedia logo
DCA Multimedia. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende regelingen van toepassing: Disclaimer / Gebruiksvoorwaarden en Privacy / Cookie Statement