Natuurgebied mislukt

Kosten natuur 50.000 euro per hectare

27 Februari 2013 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Prijzen voor de aankoop van een hectare landbouwgrond in Overijssel liggen rond de 50.000 euro en dat is ook wat er betaald moet worden voor natuurgrond. Doel is dat planten en dieren zich daar vestigen, maar in de praktijk verandert de grond in een woestenij. Dit bleek tijdens een uitzendig van Boeren Burgers en Buitenlui.

´Minstens de helft van de natuurgebieden in Overijssel is mislukt.´ Die schatting doet onderzoeker Renee Bekker in het radioprogramma. Bekker legt de schuld bij het onderzoek naar meststoffen in de bodem. ´Wanneer dan onvoldoende grond wordt afgegraven hebben bijzondere planten geen schijn van kans.´ 

Volgens Bekker is de situatie sinds haar onderzoek wel flink verbeterd. Zowel de overheid als natuurorganisaties bereiden nieuwe natuurprojecten beter voor, waardoor ze niet gauw meer mislukken. Bekker benadrukt dat zelfs wanneer nieuwe natuur mislukt, een woestenij nog altijd beter is voor de biodiversiteit dan een saai stuk landbouwgrond.

In  totaal zette Overijssel de laatste 25 jaar ongeveer 10.000 hectare om in natuur.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
schoenmakers1 27 Februari 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/item/10821310/Kosten-natuur-50-000-euro-per-hectare]Kosten natuur 50 000 euro per hectare[/url]
kunnen we van de bioversiteit eten?
Leonardo 27 Februari 2013
50000 Euri per ha? Dat is buiten de verwervingskosten gerekend dan toch zeker. De natuurmaffia heeft bovendien fikse korting op de waterschapslasten die vervolgens op het bordje komen van boer en burger. Las laatst een artikel over miljoenen kostend natuurproject waar welgeteld 800 korenwolven (muizen) leefden. Omgerekend ca. 1200 Euro per muis! Daar kan een weldenkend mens niet meer mee uit de voeten. Stoppen met die linkse hobby's!
j.v.d.salm 6 Maart 2013
ver fuilt graan uit oost blok landen invoeren voor veevoer , en hier steeds meer landbouw grond voor nieuwe natuur euro,s uit geven voor graan wat hier verbouwt kan worden .
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Grond

Grondmarkt redding voor Oekraïense financiën?

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden