Nieuws Pacht

Pachtveiling van 686 hectare nu via notaris

8 Augustus 2018 - Anne Jan Doorn

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) heeft 686 hectare agrarische grond in de IJsselmeerpolders als geliberaliseerde pacht aangeboden. Het gaat om 26 kavels met een agrarische bestemming. Dit jaar zal de veiling niet meer via veilinghuis Troostwijk gaan, vanwege de problemen van vorig jaar.

De 26 kavels liggen in de Noordoostpolder, Zuidelijk- en Oostelijk-Flevoland en de Wieringermeer. De grond wordt momenteel gebruikt als akkerbouwland. Echter, wat opvallend is, is dat de openbare inschrijving dit jaar niet meer via veilinghuis Troostwijk zal plaatsvinden.

Dit omdat de veiling vorig jaar niet goed ging. Toen was het mogelijk om een optie aan te vinken waarmee bieders 1 uur voor sluitingstijd het tot dan toe hoogste bod per mail konden ontvangen. Dit is niet gebruikelijk bij een gesloten openbare inschrijving.

Bieden via de notaris
Het RVB heeft â€‹Troostwijk hier destijds op aangesproken. Het gevolg van de situatie is dat de veilingen voortaan niet meer via Troostwijk verlopen. Vanaf dit jaar is ervoor gekozen om de veilingen via de notaris te laten verlopen en deelname is dan ook mogelijk door op 1 of meerdere kavels een bod uit te brengen bij de notaris.

De uitgifteduur is per kavel verschillend en varieert van 2 tot 6 jaar. De kavels werden vorig jaar voor 4 tot 5 jaar uitgegeven. De exacte ligging, bijbehorende informatie en details van de inschrijving zijn te vinden via www.biedboek.nl.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden