Shutterstock

Nieuws Engeland

Ophef over kleine elite die helft Engelse grond bezit

24 April 2019 - Anne Jan Doorn - 1 reactie

De helft van het grondareaal in Engeland is momenteel in het bezit van zo'n 25.000 landeigenaren. Dat is minder dan 1% van de totale bevolking. Daarom willen de parlementsleden in het land een nieuwe belasting introduceren.

Het feit dat een kleine groep zo'n groot gedeelte van de Engelse grond in bezit heeft, kwam naar voren in het boek 'Who Owns England'. Dat schrijft Farming UK. Een aantal van die belangrijke grondeigenaren zijn Koningin Elizabeth, James Dyson en de hertog van Buccleuch.

De parlementsleden van het sociaaldemocratische Labour roepen nu om de introductie van een nieuwe belasting. Die zou betaald moeten worden door de landeigenaren, gebaseerd op de opbrengsten die ze krijgen voor de verhuur van het land.

Kostenverhoging voedselproductie
De National Farmers Union (NFU) waarschuwt echter wel dat een nieuwe belasting simpelweg zorgt voor een kostenverhogingen van de Engelse voedselproductie. Veel boeren in Engeland zijn namelijk afhankelijk van deze grote grondeigenaren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
nick 6 Mei 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grond/artikel/10882207/ophef-over-kleine-elite-die-helft-engelse-grond-bezit]Ophef over kleine elite die helft Engelse grond bezit[/url]
in vlaanderen is de grootste Natuurpunt, met meer dan 10000ha, zou dit iGb en Nederland ook niet zijn, daar komt geen commentaar op, raar hé
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Opinie Jurphaas Lugtenburg

Overheid en grond, niet de gelukkigste combinatie

Nieuws Grond

Investeerders VS duiken massaal op landbouwgrond

Nieuws grondmarkt

Wat kost een hectare landbouwgrond in Europa?

Nieuws grond

Agrarische grondprijs stijgt met ruim 7 procent

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden