Shutterstock

Nieuws Grond

Bollenboer koopt 162 hectare in Nieuw-Zeeland

21 Juni 2019 - Anne Jan Doorn - 7 reacties

Een tulpenbollenbedrijf uit Nederland heeft in Mabel Bush (in Nieuw-Zeeland) 162 hectare grond gekocht. Met de deal is een slordige €4,5 miljoen gemoeid.

Het gaat om het bedrijf 'Horizon Flowers New Zealand', wat een van de grootste Nederlandse tulpenboeren in Nieuw-Zeeland is. In april kreeg het bedrijf toestemming van het ministerie om een melkveebedrijf van 162 hectare te kopen in het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, zo bericht Rural Life.

Met de aankoop, kan het bollenareaal van Horizon Flowers New Zealand met 80 hectare worden vergroot. Op het bedrijf wordt overigens wel een rotatie van 1 op 6 aangehouden. De rest van het land zal terug worden verhuurd aan de verkoper. Daarnaast heeft het bedrijf door de aankoop extra toegang tot irrigatie en is er extra opslagcapaciteit verkregen.

Meer grote bollenboeren
In het zuidelijkste puntje van Nieuw-Zeeland zijn nog meer Nederlandse bollenbedrijven te vinden. De 5 grootste bedrijven hebben tezamen circa 350 hectare in bezit en exporteren ongeveer 175 miljoen tulpenbollen per jaar. De bollen in de regio worden in januari/februari geoogst, en worden dan geëxporteerd naar het noordelijk halfrond. Daar liggen de prijzen in die periode hoger, wegens het winterseizoen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
7 reacties
Jpkievit 21 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grond/artikel/10882953/bollenboer-koopt-162-hectare-in-nieuw-zeeland]Bollenboer koopt 162 hectare in Nieuw-Zeeland[/url]
Dit is de beste oplossing om ngo greenpeace en groene grachten gordelmaffia christen unie en d66 om ned landbouw buiten de eu 27 de landbouwproductie en opvolgers een toekomst te bieden
Karel 21 Juni 2019
Wat ben jij voor vreselijk dom mannetje. Je kunt nog niet eens 1 zin schrijven die voor iemand te begrijpen is. Hoe kun je dan je mening geven.
Kikker 22 Juni 2019
Wat snap je er dan niet van karel?
Abonnee
roy 22 Juni 2019
jammer dat ie wel gelijk heeft karel
kees 23 Juni 2019
er wordt in de bloemen teelt nog wel geld verdient
zijn ook de grootste gebruikers van gewas beschermings middelen
Abonnee
roy 23 Juni 2019
jammer dat ie wel gelijk heeft karel
Drent 23 Juni 2019
kees schreef:
er wordt in de bloemen teelt nog wel geld verdient
zijn ook de grootste gebruikers van gewas beschermings middelen
Zou dat ook niet het grootste probleem zijn waar wij allemaal de dupe van worden? Lees er maar weinig over dat die teelten in gevaar komen als er middelen worden verboden terwijl dat voor voeding wel gebeurt.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden