Shutterstock

Nieuws Grond

Brits bedrijf van 13.400 hectare verkocht

4 September 2019 - Anne Jan Doorn

Een van Engelands grootste en bekendste boerenbedrijven is verkocht. Het gaat om een deal waarmee circa €219 miljoen is gemoeid. Bij de koop zijn Europese investeerders betrokken. Met het oog op de brexit komt de verkoop op een opvallend moment.

Het gaat om 'Strutt & Parkers Farms'. Dit 100-jarige bedrijf is circa 13.400 hectare groot, maar daarvan is 'slechts' 5.300 hectare in eigendom. Het grootste gedeelte van het land bevindt zich in de graafschappen Essex, Suffolk en Cambridgeshire. Behalve meerdere akkerbouwlocaties, vallen onder het bedrijf ook verschillende vastgoedlocaties. Ook is een tak van het bedrijf gefocust op het opwekken van hernieuwbare energie.

Als officiële reden voor de verkoop van het bedrijf wordt gemeld dat de inmiddels bijna 80 vennoten meenden dat het nu een goed moment was voor verkoop, schrijft Farmers Weekly. Er wordt echter ook gesuggereerd dat de beslissing te maken heeft met de brexit en de huidige grondprijzen.

Brexit
Dat dit bedrijf in de huidige politieke omstandigheden verkocht is, maakt duidelijk dat er veel vertrouwen is in de Britse landbouwsector, aldus de makelaar die betrokken was bij de deal. De investeringsbedrijven Robigus en Belport hebben het bedrijf gekocht. Het gaat om investeringsbedrijven die gevestigd zijn in het Verenigd Koninkrijk, maar de financiering komt vanuit Europese investeerders. De verkoop komt op een moment dat de waarde van het pond laag is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden