Shutterstock

Nieuws Waterschappen

Waterschapsbelasting volgend jaar hoger

10 November 2020 - Kimberly Bakker - 5 reacties

Iedereen met een woning van meer dan €250.000 betaalt het komende jaar gemiddeld €0,75 per maand meer belasting voor de waterschappen. Dat blijkt uit een eerste prognose van de Unie van Waterschappen. De reden? De waterschappen moeten steeds meer investeren als gevolg van grotere uitdagingen.

Op basis van een eerste prognose is de verwachting dat de gezinnen in Nederland met een woning van meer dan €250.000 in 2021 gemiddeld €9 meer betalen aan de waterschappen dan dit jaar. Het is een stijging van meer dan 1%. Daarmee komt het gemiddelde bedrag voor Nederland uit op €355. De Unie van Waterschappen vermeldt daarbij dat het niet alleen gezinnen met een eigen woning betreft, maar ook andere soorten huishoudens en (agrarische) bedrijven.

'Meer uitdagingen'
Dat de tarieven wederom een stijging laten zien, heeft te maken met het toenemende aantal uitdagingen voor de waterschappen, zo beschrijft de Unie van Waterschappen. "Daardoor moeten we steeds meer investeren, momenteel gaat het zelfs om ruim €1,7 miljard per jaar", zo vertelt Toine Poppelaars, portefeuillehouder Financiën in bestuur van de Unie van Waterschappen. "Al deze investeringen zijn onder andere nodig om de waterbouw te stimuleren en problemen met droogte op te lossen.

De besturen van de 21 waterschappen besluiten de komende weken over de definitieve bedragen. Per regio is verschillend wanneer die besluiten worden genomen. De verwachting is wel dat de meeste aanslagen rond 1 maart 2021 verstuurd worden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
kikker 10 November 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10889997/waterschapsbelasting-volgend-jaar-hoger]Waterschapsbelasting volgend jaar hoger[/url]
Tja was te verwachten ze moeten volgend jaar natuurlijk allemaal weer een nieuwe nog dikkere pick up truck van ons rijden!
Abonnee
mt 11 November 2020

Juist, waazinning...Staatsbosbeheer rijdt ook al in dure Range Rovers...het is van de gekken allemaal..Voeren geen bal uit
Bregje 12 November 2020
Terecht dat de waterschapbelasting fors omhoog gaat. Wij boeren onttrekken reusachtige hoeveelheden water uit sloten en grondwater. Het is/wordt goedkoper zelf waterbassins aan te leggen.
Abonnee
drent 12 November 2020
schreef:
wij voeren ook grote hoeveelheden regenwater naar het grondwater in tijden met veel neerslag, krijgen we daar ook iets voor dan? Gaat ook via mijn eigen sloten naar oppervlaktewater waarom moeten we extra betalen als we het gebruiken maar aanvoeren moet voor niks.
Bregje 14 November 2020
Ja @Drent, je moet betalen bij schaarste, dat is gewoon een economische wet. In tijden van overvloed moet je water verzamelen, bijvoorbeeld in bassins, voor de droge maanden. Wat mensen, ook boeren, voor niks krijgen daar wordt slordig mee omgegaan. Jij spaart in goede tijden toch ook voor minder goede jaren. Het is van de zotte dat ondernemingen geen geldbuffer hebben, zie de bedelaars in coronatijd. Eerlijk gezegd zijn veel boeren ook bedelaars, als je al die 100-den subsidiemogelijkheden bekijkt. Als boerin wil ik met vee omgaan en geen minuut besteden aan het invullen van subsidieformulieren en gebukt gaan onder het juk van controles.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden