Koopinteresse groeit

Chinezen lonken naar Nieuw-Zeelandse melkers

26 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Melkveebedrijven op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland kunnen rekenen op veel koopbelangstelling. Met name vanuit de Chinezen wordt meer interesse getoond. Overigens gaat het niet alleen om bestaande melkveebedrijven, maar ook om bedrijven die omgezet kunnen worden in een melkveebedrijf.  

Steeds meer Chinese bedrijven hebben interesse in de aankoop van melkveebedrijven in het Nieuw-Zeelandse Canterbury, zo blijkt uit een rapport van Bayleys onderzoek.

Er werden 247 boerderijen in Canterbury verkocht in de twaalf maanden tot juni. Het op twee na hoogste aantal sinds 2009. De markt is dan ook significant verbeterd sinds het begin van de financiële crisis.

Veel verkopen vinden nog steeds plaats aan andere uit de regio, maar ook vanuit Southland wordt een groeiende belangstelling gezien. "Er wordt ook meer interesse gezien van overzeese kopers. Vooral Chinezen hebben duidelijk meer interesse in melkveebedrijven."

Bij de duurdere kavels met een waarde tussen de 15 en 30 miljoen Nieuw-Zeelandse dollar spelen investeerders een belangrijke rol.

De stijging van de grondprijs wordt met name toegeschreven aan de uitbreidingen in de melkveehouderij. DairyNZ geeft aan dat tussen 2008/09 en 2012/13 het landgebruik door melkveehouders met 26,5 procent toegenomen is. "De waarde van de bedrijven bij de verkoop is dan ook steeds vaker gebaseerd op de toekomstige bestemming dan op de huidige bestemming."

Toch ziet het er naar uit dat grondprijzen het hoogste punt naderen. "Een lagere prognosemelkprijs voor seizoen 2014/15 en toegenomen regelgeving rondom milieuzaken gaan waarschijnlijk de toekomstige stijgingen van de grondprijzen remmen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
joop moree 31 Augustus 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/item/10857098/Chinezen-lonken-naar-Nieuw-Zeelandse-melkers]Chinezen lonken naar Nieuw Zeelandse melkers[/url]
door dit bericht zet de Nederlandse boer zich op de kaart, meer melk
beter vee en meer opbrengst per h/t de oplossing licht al klaar zie bericht van LTO super mais zeeland 2013 deze mensen laat gras dubbel groei zien onderbouwd meer melk minder mest meer inkomen!
blijf vooral zitten en doe niets zo komt u aan een eind met de werkzaamheden die u nu uitvoer ( wordt u zo beloond)
geef een reactie
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden