Nieuws Ammoniakdata

WUR toch gezwicht voor Mesdagfonds

7 Juli 2018 - Herma van den Pol - 16 reacties

Wageningen Research (WUR) heeft de 'verdwenen' data van de ammoniakproeven tussen 1997 en 2016 alsnog aan Geesje Rotgers overhandigd. Daarmee is de WUR gezwicht onder de druk vanuit het Mesdagfonds. Voorzitter Jan Cees Vogelaar is blij dat de gegevens gedeeld zijn.

Welke data is er wel en niet, en stelt de WUR die nu wel of niet beschikbaar? Vrijdag 6 juli stelde Vogelaar nog dat er een 'kinderachtig' spelletje werd gespeeld. Toen gaf de WUR aan alleen bewerkte data te hebben en niet de ruwe data, maar de vraag was of de ruwe data beschikbaar gesteld kon worden. 

Gezwicht onder druk
Vrijdag ging de WUR alsnog overstag en kreeg Rotgers de gevraagde informatie te leen. Het gaat om gegevens verzameld tussen 1997 en 2016 tijdens onderzoeken rondom bovengronds mest uitrijden en zodenbemesting. Het Mesdagfonds had de gegevens liever in 2015 ontvangen, maar is blij dat deze er nu alsnog zijn.

De volgende stap is om de informatie analyseren en dan kan er gekeken worden hoe de vervolgstappen eruit gaan zien. Daarmee is het dossier ammoniak nog niet gesloten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
16 reacties
tem 7 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/weekend/artikel/10879196/wur-toch-gezwicht-voor-mesdagfonds][/url]
nu uitzoeken of de gegevens niet uit de duim zijn gezogen.
voor niks melker 7 Juli 2018
Goed gezien Tem ,Ik heb er weinig vertrouwen in met die groen links maffia uit Wageningen
Kjol 7 Juli 2018
Ze hebben de tijd genomen en gekregen om nieuwe data te produceren, Russische handelswijze.
Jan Brok 7 Juli 2018
Wat moet / kan de Agrarische sector zonder Geesje en Jan Cees?
Vasthoudend, Zelfverzekerd, en PASSIE voor de Waarheid.
Veel Succes en Doorgaan.
Lommers 7 Juli 2018
En nu een rechtszaak aanspannen en schadevergoeding eisen.
nuchter 7 Juli 2018
Dit is het instituut waar toekomstige experts, adviseurs en andere te hoog (mis/op)geleid volk hun diploma halen voordat ze op de maatschappij worden losgelaten als orakels op landbouw en milieu gebied, of nog erger door de overheid ingehuurd worden om de gewenste onderzoeksresultaten te produceren.
HC 7 Juli 2018
Het lijkt wel op de MKZ in Kootwijkerbroek.
yep 8 Juli 2018
Hoe kunnen we de WUR nog serieus nemen na al deze blamages. zelf ingenomen onderzoekers zijn het geworden. Ze menen dat ze alles beter weten, maar het zijn inmiddels ambtenaren geworden die ver af staan van de praktijk.
Narcos 8 Juli 2018
Nederlandse overheid staat maar stoer te doen met de haagstaande landbouw en WUR als voorbeeld. Alleen is deze club verworden tot een clubje linkse meepraters die rapporten maken zoals de ambtenaren die graag willen zien. Allemaal aan de bio,,
petatje 8 Juli 2018
Precies Marcos, er flink over doen in het buitenland, dat wageningen zo super is. Ondertussen de vingers er vanaf trekken niks meer aan bijdragen als overheid, alleen nog maar betaald onderzoek laten doen door marktpartijen. Dan weet je de uitkomsten bij voorbaat, hij die betaalt, bepaald. Te triest voor woorden, de kaalslag en oppervlakkigheid van gekleurd onderzoek dat daar uit voortvloeit.
Gerrit 9 Juli 2018
Geen vertrouwen meer in WUR de boel belazeren ,of worden ze betaald door de linkse maffia .
Stekker er uit met zulke instanties per direct !
Zonder loon of uitkering medewerkers naar huis sturen dit is valsheid in geschrift.
gerard 9 Juli 2018
Kunnen ze meteen efect emessie arme vloeren ook narekenen.
Daar zal ook wel het een en ander mis zijn.
Veel respect voor mesdagfons.
geert 9 Juli 2018
Hier zit een vies luchtje aan !
geert 9 Juli 2018
De overheid misbruikt bij het opmaken van rapporten ,gegevens die gebaseerd zijn op aannames.Onbetrouwbare overheid.
Jannes 9 Juli 2018
Ik hoor geen enkele wanklank richting LTO. De club die de grondgebonden boeren ook heeft laten barsten door hun latente ruimte af te pakken en nu weer heeft lopen slapen. Je mag van een belangenbehartiger toch verwachten dat juist hun kritisch naar deze cijfers kijken I.P.v. Alles waar klakkeloos aan te nemen en alle boeren op kosten jagen met dat innovatieve emissie arme geneuzel.
Jeroen 9 Juli 2018
Narcos
Gisteren 07:59:03
Nederlandse overheid staat maar stoer te doen met de haagstaande landbouw en WUR als voorbeeld. Alleen is deze club verworden tot een clubje linkse meepraters die rapporten maken zoals de ambtenaren die graag willen zien. Allemaal aan de bio,,

Even een correctie narcos. Wageningen is alles behalve bio. Dijkhuizen had er niks mee, en die mevrouw die nu de baas is ook zeker niet. Dusss.
Hoefje 11 Juli 2018
Ze hebben 3 weken de tijd gehad nou reken maar dat er weer data verdwenen is, en onze minister die zegt dat ze christelijk is had met de vuist op tafel moeten slaan en dezelfde dag nog de data op moeten vragen dan ben je eerlijk maar nee onthoud mijn woorden we worden weer bedonderd.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden