Gebruiker

Mooi doorgroeien heren boeren maar weet wel dat we op het punt staan dat de maatschappelijke draagkracht snel verloren gaat op deze manier.
Het duurt geen lange jaren meer dat de consument hogere eisen gaat stellen we hebben dit gezien in de pluimveesector en ook in de varkenssector. Groot is over een paar jaar uit.

Gebruiker

Zeg Joan.....Zijn de pluimveebedrijven en de varkensbedrijven kleiner geworden?

Gebruiker
henk schreef:

Zeg Joan.....Zijn de pluimveebedrijven en de varkensbedrijven kleiner geworden?

precies!
de enige die over blijven zijn helaas de grootsten

Gebruiker

Massa is kassa om te overleven moet je groot zijn.dan kun je met weinig winst toch een inkomen verwerven.

Gebruiker

In 2030 zijn er 400 melkkoeien perbedrijf en nog 3000veehouders
In 2050 ziner 600  melkkoeien per bedrijf en 1500 melkveehouders
Familie bedrijven

Gebruiker

Groeien is volkomen normaal en noodzakelijk. We shoppen bij de Jumbo, ForFarmers en de Rabo. Ook niet vanwege hun kleinschaligheid.

Gebruiker

"We shoppen bij de Jumbo, ForFarmers en de Rabo". Waarom? Omdat zij hun belasting niet betalen in Nederland, maar veel minder over de grens. Oneerlijke concurentie met plaatselijke middenstand noemden we dat vroeger. Eerst de kleine man kapot maken, dan zelf de grote winst wegsluizen. Die groei van de boer zal hen slechts sneller de das omdoen, je bent door je lenen je zeggenschap kwijt.

Gebruiker

Klopt, maar de meeste boeren laten de plaatselijke kruideniers en voerfabriekjes links liggen. Zijn echter wel zo hypocriet om boeren met een paar honderd koeien te veroordelen.

Gebruiker

De meeste boeren laten de plaatselijke producenten links liggen omdat die "te duur" zijn. Dit is gekomen door politieke keuzes. Unanieme politieke keuzes voor het ultra-liberalisme. Nederland is wat het is door die keuzes: een corrupte vrijstaat bananenrepubliek, waar boeren èn burgers zich niet meer thuis voelen.

Gebruiker

Flauwekul hans, jezelf schoon praten en met de meute meelullen. Niks mis met de plaatselijke molenaar, maar ja de buurman krijgt ook van die mooie grote auto's op zijn erf. Dan ik ook.

Gebruiker

de toekomst ligt gewoon bij de ondernemers die 80/90 koeien hebben die zijn het beste af is goed te overzien  en bij te benen .zo gauw als er personeel en meerder kosten bij komen kijken is de kostprijs al te hoog klei/gemiddeld is het nieuwe concept let maar op

Gebruiker

jansen, de toekomst ligt gewoon bij de investeringsmaatschappijen, die al heel veel grond in bezit hebben van boeren die voor uitbreiden geen lening meer kregen, en toen hun bezit verkocht en terug gepacht hebben. Dit wordt later samengevoegd tot mega-boerderijen, met personeel, en die maken afspraken met de fiscus en beconcureren alle "kleine", vrije boeren er in de toekomst uit.