Gebruiker

Ik ben onterecht geblokkeerd en heb zaterdag al bewijs ingeleverd. Heb nog niets vernomen! Kom ook niet door de lijn bij de rvo. Schandalig

Gebruiker

Dit had ze eerder moeten bedenken. Als ze eerst eens een brief hadden gestuurd met de mededeling dat er een fout in het i&r systeem zat. Had ze meer waardering gekregen dan dat ze nu krijgt

Gebruiker
schoenmakers1

Heb woensdag een vraag gesteld aan rvo via de mail, de regel is dat er binnen 2 werkdagen antwoord is, heb nog niets ontvangen, Kamervragen???

Gebruiker

Het had netter geweest als men gewoon een brief met een foutmelding had gehad met daarin een termijn waar binnen je kunt herstellen.
Op deze manier geeft ze de sector een dreun die bij onwetend Nederland er in gaat als koek en bij de Partij van de dieren weer misbruikt wordt.

Gebruiker
Ton Westgeest

Net als bij de belastingdienst hebben ze waarschijnlijk de verkeerde mensen  laten vertrekken bij de NVWA. Met handdruk!!!

De onprofessionele aanpak lijkt net als de Fipronil affaire negens op. Dat met ongefundeerde cijfers die nergens op slaan, naar buiten te komen in de media, ziet er uit als publiciteits-geile bejaarden die in nieuwsuur nog even hun laatste kunstje willen laten zien!

" Daarom zijn terugbelafspraken gemaakt." Vraag alstublieft welk jaar ze terug bellen.... Na 7 keer bellen vorige week naar RVO, en de belofte dat de juridische afdeling terug zou bellen over de fouten die gemaakt zijn, heb ik het opgegeven!!

Gebruiker

Egt diep triest dat een landbouw minister zo te werk gaat .De agrariche sector word zo kapot gemaakt .Net de reductie  achter de rug wat een schandalig belied was en is door vreselijke nalatigheid van de overheid.Gaan ze nou het lekkende IenR kontrolen en handhaven schaam je eigen stel dwazen

Gebruiker

Wanneer komt de dag, dat met met z'n allen de zooi plat gooien, en geen liter melk meer leveren onder deze wanstaltige conditie's??
Dit doe je geen normaal mens aan!
Echte fraude beboeten, maar dit gaat grote stappen te ver!

Het is zo laag bij de grond, de honden lusten er geen brood van.
Willen en wetens wordt onze mooie sector te grabbel gegooid!

Gebruiker
schoenmakers1

in 40-45 moesten het ook bepaalde bevolkingsgroepen ontgelden, velen hebben het met de dood moeten bekopen, er werd op een gegeven moment gesteld, dit nooit weer, maar onze samenleving is tot hetzelfde in staat, raar maar, de toekomst zal uitwijzen dat ik gelijk heb, en ja, ik waarschuw alleen maar

Gebruiker

Dit is een minister die er geen gras over laat groeien.
Die administratie is er niet voor niks als er nu weer een mkz crisis uit zou breken en de administratie klopt niet dan is het hek van de dam.
We wouden qoutum vrij worden nu zijn we dat maar boeren dachten groeien maar wisten van de regels die er zijn ik vind dat een boer ook met het juiste voeding meer melk kan krijgen in de tank.
Waarom die uit breiding
Ik vind het voor de akkerbouwers ook altijd zo klote als ze meer kunnen leveren dan volgens contract of qoutum is afgesproken en dan een boete krijgen
Er zijn zoveel gezinnen die hier mee geholpen zouden worden.

Gebruiker

Voor oudere mensen, die last hebben van waanbeelden die associaties oproepen met een ver verleden en die hier m.b.t. de onderwerpelijke aangelegenheid  verder niet relevant zijn, is het wellicht verstandig dat die via hun huisarts hulp zoeken bij een centrum voor geestelijke gezondheidszorg in de buurt van hun woonplaats.

Gebruiker

Zeer alert handelen van het Ministerie, om fouten direct te herstellen. Boeren kunnen daarover wel 'pissig' over zijn, maar dat is onterecht, als duizenden boeren wel hebben gefraudeerd.  Laten de onschuldige gefrustreerde boeren boos zijn op frauderende boeren. Graag wat meer zelfreinigend vermogen. Daarbij hoort geen begrip van de Minister.

Gebruiker

Gelukkig, ze zijn er nog.
Gerbrand, je bent een man naar mijn hart.

Gebruiker

Wanneer er werkelijk blijkt dat er bedrijven zijn die willens en wetens gefraudeerd hebben, dan meen ik dat hun volledige bedrijf verbeurd verklaard moet worden.
Van de eventuele opbrengst de andere ondernemers compenseren.
Maar het zal me niet verbazen dat over enkele maanden blijft dat er een beperkt aantal bedrijven is dat gefraudeerd heeft, en dat de rest te verwijten valt aan niet goed communicerende systemen en kleine foutjes.

Gebruiker

Wanneer er werkelijk blijkt dat er bedrijven zijn die willens en wetens gefraudeerd hebben, dan meen ik dat hun volledige bedrijf verbeurd verklaard moet worden.
Van de eventuele opbrengst de andere ondernemers compenseren.
Maar het zal me niet verbazen dat over enkele maanden blijft dat er een beperkt aantal bedrijven is dat gefraudeerd heeft, en dat de rest te verwijten valt aan niet goed communicerende systemen en kleine foutjes.

Gebruiker

Zo laat je je domheid weer zien.Met dat onverstandig handelen .Je moet je eigen kapot schamen heel de agrariche sector word onterecht schuldig geoordeeld.En hoelang blijft deze gerafineerde positie doorzetten?Als je tegen ben minister zwg het nu dan.

Gebruiker
j oostveen

gelukkig is er nog realisme.
een kleine fout toegeven maar het systeem verafschuwen.
gerbrand een man met realisme
een boete voor drank of te hard rijden dan ben je ook geen moordenaar
terwijl veel dodelijke ongelukken dit als oorzaak hebben
laten wij de borgingssystemen koesteren en de uitwassen harder aanpakken
fipronil :: te voorzichtig actie ondernomen

Gebruiker

Ha Gerbrand en Dirk,
Weten jullie wel werkelijk wat er speelt??
En mogen we geen foutje meer maken???? we zijn ook toch gewoon mensen die werken en waar een foutje gemaakt word.
Bij ons een fout van 1 dier ontstaan bij crv of rvo en daardoor een bedrijfsblokkade!
Vervolgens 2 %(laag) tweeling en nu 6 dieren dna laten testen!!!
En waarom dan dna???? Als ze het niet geloven moeten ze toch zelf tegendeel bewijzen??  En als het niet klopt mag je beboeten....
Het is een media gebeuren en op klopperij! Zo ga je toch niet met bedrijven om. Alles gelijk blokkeren?? Het is gelukkig al van 7000 naar 2000 gezakt in 2 weken tijd. Dit zegt al genoeg....
Natuurlijk zijn er een aantal die moet willig de regels overtreden hebben....
Maar dat gebeurt in elke branche...

Gebruiker

Jammer dat wij als boeren zo in een kwaad daglicht worden gezet na 1 foutje, wanneer komen de foutjes van RVO in het nieuws? Wij kregen een geldboete van 14000 euro opgelegd voor het fosfaatreductieplan omdat RVO een foutje maakt met de veedsaldokaart.In november al gemeld dat het de telling niet klopt maar nog steeds niet hersteld.....nou dat zouden wij als boeren eens moeten doen.

Gebruiker

Inderdaad, er is veel terechte onvrede over de RVO. Zeker als je geld van ze terug moet krijgen, duurt dit maanden en maanden. Wij kregen ook onterecht een korting op onze subsidie. Dit is zelfs voor de rechter geweest. De rechter stelde ons in het gelijk. RVO moest terugbetalen. Pas na 8 maanden ontvingen we het geld, dankzij onze jurist die er telkens weer achteraan zat. Nederland is helemaal niet blij met zijn boeren, dat blijkt uit alles. Op de dag (23 januari) dat de 'grootschalige fraude in de melkveehouderij' in het nieuws kwam, kwam ook het bericht dat Nederland na 3 jaar weer onder het fosfaatplafond, vastgesteld door de EU, zit. Ik heb geen compliment vanuit het ministerie gehoord. Terwijl we dit als melkveehouders met veel pijn in ons hart bereikt hebben. Bij ons geen crowdfundingacties voor onze 'Hermienen". Nee, alleen al het negatieve wordt breed uitgemeten. Bah, wat een land!

Gebruiker
Ard Eshuis

Dirk, Gerbrand en Oostveen hebben kennelijk geen idee wat er werkelijk speelt: Namelijk het bewust beschadigen van de sector, zonder dat daar écht reden toe is.
Veel fouten zijn in het systeem van RVO/CRV/Rendac gemaakt waar boeren part noch deel aan hebben... Een échte minister van LNV verafschuwt dat en zorgt ervoor dat per direct alle blokkades opgeheven worden en via papier/computer het geregeld kan worden!

Er zijn zoveel dingen fout gegaan bij RVO, dat daar de boeren in kwestie geen slachtoffer van mogen worden. De echte fraudeurs hebben ze (hopelijk) na 14 dagen écht wel in beeld en die mogen zwaar gestraft worden, door RVO en door collega's, geen enkel probleem!

Gebruiker

Veel van deze toestand kun je rechtstreeks wijten aan digitalisering waar geen mens aan te pas komt: het system bepaalt... totdat iemand nadenkt, zich in zaken inleeft/ingraaft en aan de bel trekt.
zo zit de maatschappij in elkaar en we hebben het helemaal aan onszelf te wijten. Waarom doen we dit?
Zelfs als er doden vallen, grote ongelukken plaatsvinden zal dit soort 'ongelukken' blijven voortbestaan.
Want we menen het niet zonder ICT te kunnen; dat kan wel, maar dan 'ga je niet met de tijd mee'.   Dus moet je aan zo'n protese die 'smart'foon heet.

Door ICT bestuurde gemalen, centrales, waarmee cialis, die van de hoed en de rand wisten zijn uitgefaseerd, niet meer bepalen wat er gebeurt. Maar als er serieus moet worden ingegrepen weet men de knoppen niet meer te vinden.
Hoe zit dat met de supermoderne trekker? Wie weet werkelijk nog hoe dat ding werkt? Hoeveel op dat gebied deskundige monteurs zijn er nog?
En we hebben het zelf laten gebeuren. Want zo willen 'we' het. Echt waar?

Gebruiker

Deze minister is ongeloofwaardig met haar sussende woorden

Gebruiker

Mooie woorden van de minister waar men niets aan heeft  !

Gebruiker

Proces tegen de staat is op zijn plaats!
Hoe durft deze minister zo met zijn sector te sollen. Het woord begrip is hier totaal misplaatst! Daar zijn de schades en onnodige onkosten niet mee vergoed.
Wat een geklungel is dit toch. Van de overheid moet je het hebben! Niet dus!!!

Gebruiker
Boer "woest"

Proces tegen de staat  idd op zíjn plaats!  En niet een dagvergoeding van een paar tientjes!  LTO moet keihard inzetten op redelijk vergoeding! 
De hele melkveesector heeft er weer een lekkere   
Tik van gekregen! Onbetaalbaar!
2000 euro vergoeding per bedrijf zou een goed gebaar zijn van het onnodig op slot zetten van alle bedrijven!

Gebruiker
Boer "woest"

Proces tegen de staat  idd op zíjn plaats!  En niet een dagvergoeding van een paar tientjes!  LTO moet keihard inzetten op redelijk vergoeding! 
De hele melkveesector heeft er weer een lekkere   
Tik van gekregen! Onbetaalbaar!
2000 euro vergoeding per bedrijf zou een goed gebaar zijn van het onnodig op slot zetten van alle bedrijven!

Gebruiker

Lto ned heeft onwerkbare afspraken gemaakt met de overheid over asbest mestwet en fosfaat wet 80% van de lto leden staan hier niet achter allemaal op aarbol vervuilen niet alleen landbouwsector vliegen is bijna gratis

Gebruiker

Het gaat toch over vaarzen die "niet " gekalfd zouden hebben? Waarom dan alle 2 lingen controleren bij de mesters. Deze zijn binnen een jaar toch allemaal geslacht.Controleer dan eens alleen op vaarzen die niet gekalfd zouden hebben !En laat de 2 lingen met rust dit is enkel voor het stamboek niet  goed maar de meeste 2 lingen staan waarschijnlijk toch bij een mester

Gebruiker

bij ons een vaars en koe gekalfd een in feb en een in aug allebei een dood kalf door drukte vergeten moederdier door te geven stom natuurlijk beide worden gemonsterd  beide tellen voor vol mee in de fosfaatrechten bij rendac en crv zijn de gegevens direct in te zien !! dus niks geen geknoei met fosfaten of zo bedrijf op slot.  straks nog een boete op te koop toe 
Wie eet er nu in dit land van 2 walletjes?????

Gebruiker

vervolgens als je belt kan je eerst uren wachten dan word je van het kastje naar de muur gestuurd dan krijg je te horen dat het systeem niet goed werkt dan van de muur naar het kastje om vervolgens na 14 dagen nog niets gehoord te hebben
Kalfjes ouder dan 30 dagen mogen niet meer weg hoe gaan we dit oplossen ??

Gebruiker

Onuitvoorbare regels opgesteld door overheid lto ned  greenpeace en groenlinks
Geldt voor de open teelt in ned lanbouwsector werken fraude in de hand