Gebruiker

In ieder geval weer een idee waar het legioen adviseurs blij van wordt.

Gebruiker

we leven in comunisties nederland hard werkende boeren de nek om draaien de volgend keer stem ik pvv het help toch niet laag leven lto

Gebruiker

Dit plan houdt meer rekening met het pennekikkers gilde dan met boerenverstand.

Gebruiker

Wat kan LTO en NZO blij zijn, eindelijk ook een eigen interpretatie van grondgebonden. Helemaal super verdeeldheid viert hoogtij.

Gebruiker

Kan (linkse) Foppe Nijboer zijn mond houden voortaan! Ik word een beetje moe van die kerel. Uiteindelijk wordt niemand beter van bedrijven het recht te ontnemen om te ondernemen. Als bedrijven zich kunnen ontwikkelen volgens (toenmalige) wet/regelgeving zijn er geen fouten gemaakt. Zo werkt het in een rechtstaat

Gebruiker

Gemeenschapelijk landbouwbeleid uit Brussel is/was al gericht op meer eiwit binnen Europa gaan telen en wat doen lto en nzo die door de domme boeren in stand worden gehouden een onderzoek met als uitkomst het geen Brussel al gedaan had en graag ziet!!!, terwijl we allemaal weten dat het eiwit telen binnen Europa zonder SUBSIDIE uit Brussel niet rendabel is!!!!!!! ,ik wordt hier zo ZIEK van......

Gebruiker

We moeten ons eigen veevoer verbouwen, geen probleem, als de melkprijs hier ook op wordt aangepast. Maar ja, daar lees ik niets over. die willen ze graag op wereldmarktprijs houden. Dus geen marge meer. Dan krijg je vanzelf de krimp die ze graag willen. Met dank aan LTO en NZO!

Gebruiker
bookeskook

Beste AJ De ondernemers willen harder vooruit als hun belangenbehartigers kunnen managen! Daarom kiezen ze via deze constructie voor inkrimping. Kan de melkfabriek het spul ook makkelijker kwijt.
Lees nu niks meer over het tekort aan melkpoeder etc. Waar ze het 4 jaar gele
den over hadden toen iedereen zonodig moest uitbreiden vanwege het tekort in de wereld! Waar is dat gebleven dat tekort!!!
Stelletje broodprofeten!

Gebruiker

Ik voel ook meer voor het plan van vogelaar

Gebruiker

Het heeft veel tijd genomen deze plannen eindelijk te accepteren.
Dit had vóór het afschaffen van het melkquotum ingevoerd moeten en kunnen zijn.
Beleidsmakers, ook in het bedrijfsleven zijn vaak traag van begrip en ontbreekt het aan moed om ingrijpende plannen m.h.o. de lange termijn te presenteren.
NL is te klein om groot landbouwexportland van bulkproducten te zijn. Beter klein maar fijn.
Wat nu, m.n. in EU verband belangrijk wordt, is een goede prijs voor de producten, jawel t.k.v. de koopkracht van de consument, en zo nodig het recht om de import (ook uit andere EU landen) te mogen knijpen om de prijs hoog te houden. Anders zal dit plan voor veel bedrijven het einde betekenen. en dat is onrecht van de bovenste plank.
Of de EU daarvoor de moed zal hebben valt te bezien. Maar goed, ook bij D55 zien we dat kroonjuwelen soms paar'len voor de zwijnen worden.

Gebruiker

goede koers om voor bodem te kiezen en grote geheel niet uit oog te verliezen. Die 2,3 GVE norm is voor bio boeren wellicht wat? In ieder geval niet voor goede ondernemers die 14-16 ton gras van ha halen en holsteins hebben lopen die genetisch gewoon 200-250 gram kv/kg melk nodig hebben....dan heb je echt veel te veel voer over....