Omvang kudde groeit

Beieren rekent op lichte groei melkproductie

12 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

Na het einde van het melkquotum gaat de melkproductie in de belangrijkste melkstaat in Duitsland- Beieren- maar licht toenemen. Dit blijkt uit schattingen van Christian Stockinger, Gerhard Dorfner en Ludwig Huber van het Landesanstalt für Landwirtschaft (LFL), zo meldt Top Agrar.

Binnen de prognose hebben de heren drie scenario"s meegenomen. De eerste variant gaat uit van een jaarlijkse stijging van de Beierse veestapel met 0,4 procent. De tweede variant gaat uit van een jaarlijkse krimp van 2 procent. De derde variant noemt eveneens een krimpende veestapel, maar dan blijft de daling beperkt tot 0,7 procent. 

Wanneer de vermoedens van de LFL uitkomen lijkt de derde variant de meest waarschijnlijke. Wat inhoudt dat in 2025 de melkproductie zich verhoogd heeft tot 8 miljoen ton. Geen grote verandering, maar het aantal bedrijven neemt met 40 procent af en daalt daarmee van 38.000 vandaag de dag naar 22.800 in 2025.

Ook de omvang van de veestapel neemt flink af. Deze krimpt met 110.000 dieren tot 1,11 miljoen dieren. De gemiddelde kuddegrootte neemt daarentegen met 50 dieren per bedrijf toe.  Ook de gemiddelde productie per bedrijf neemt met 370.000 kg per bedrijf toe.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden