Belgisch Fabrelac gekocht

FrieslandCampina stapt in productie mozzarella

22 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

FrieslandCampina stapt in de productie van mozzarella. Het coöperatief zuivelconcern heeft de Belgische producent Fabrelac gekocht. Met deze investering, waarvan het overnamebedrag niet bekend is gemaakt, betreedt FrieslandCampina de snel groeiende markt voor mozzarella. Zelf ziet het bedrijf de overname ook als een versterking van zijn kaasportfolio.

30

miljoen

kg mozzarella kan Fabrelac op jaarbasis maken

Dit heeft FrieslandCampina woensdag bekendgemaakt. Fabrelac was tot dusver in particuliere handen. Met de deal verzekert FrieslandCampina zich van een productiecapaciteit van maximaal 30 miljoen kg mozzarella per jaar. Fabrelac produceert met name mozzarella van koemelk, maar in het assortiment zit ook mozzarella wat moet gemaakt van waterbuffelmelk. Naast mozzarella, die wordt gebruikt voor onder meer pizza-toppings, produceert de onderneming ook saladekaas, wei-ingrediënten en room.

Fabrelac in Bree is opgericht in 1993. In 2012 is de productielocatie uitgebreid van 6.500 vierkante meter naar 30.000 vierkante meter. Bas van den Berg, executive director FrieslandCampina Cheese, Butter and Milkpowder van FrieslandCampina laat in de verklaring weten: 'Met deze overname vergroten we onze productiecapaciteit niet ver van onze coöperatieve basis. Door deze transactie kunnen we onze afnemers naast het bestaande kaasportfolio een breed assortiment aan mozzarellaproducten aanbieden.'

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden