Pilot evenwichtsbemesting

Nog 150 ontheffingen voor mestproductie melkvee

14 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Melkveehouders die bovengemiddeld scoren qua voederwinning verdienen meer mestruimte. Daar draait het om in de pilot evenwichtsbemesting fosfaat en daar zijn nog 150 plaatsen voor weg te komen. Hierbij geldt wie het eerst wie het eerst maalt. 

De pilot loopt van 2014 tot en met 2017 en heeft er dus alweer twee jaar opzitten. Elk jaar wordt er de mogelijkheid geboden aan melkveehouders om in te stappen. Ook dit jaar kan dat tot 1 februari 2016. 

Aanmelden kan tot 1 februari 

Niet iedereen kan meedoen aan de pilot, want een van de eisen is dat bewezen moet worden dat er drie jaar op rij meer dan gemiddeld geoogst is. Hiervoor kan de kringloopwijzer van 2013, 2014 en 2015 gebruikt worden. Worden de gegevens goedgekeurd dan krijgt een ondernemer extra bemestingsruimte toegewezen. Hierop volgt een ontheffing door het ministerie van Economische Zaken van de forfaitaire gebruiksnorm.

Voor de ontheffing komen in totaal 150 bedrijven in aanmerking. Voorrang krijgen bedrijven die zich in 2015 hebben opgegeven en een beschikking kregen en bedrijven die in het Landelijk Meetnet Mestbeleid (LMM) zitten. Daarna geldt wie het eerst komt wie het eerst maalt. 

Het is een pilot van LTO in samenwerking met NZO, Nevedi en VLB. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden