Ieren eerst, nu Nederland

Waarom kan er adem gehaald worden bij kalveren?

26 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Er staat grote druk op de Europese markt voor kalfsvlees en toch is er eind februari een lichtpuntje. Het levert goede perspectieven op voor met name de kalversector en in mindere mate de export van rundvlees.

Er was een lange adem voor nodig, maar na Ierland mag nu ook Nederland weer kalf- en rundvlees naar de VS exporteren. De Ieren kregen begin 2015 als eerste EU-lid weer toegang tot de markt in de VS. Een markt die door BSE en de woorden over hormoonvlees dik 16 jaar dicht zat. 

Eind 2013 wist Sharon Dijksma, toen nog staatssecretaris van landbouw, in een gesprek met de Amerikaanse minister van landbouw een toezegging in de wacht te slepen. Het duurde echter nog 3 jaar voordat die woorden ook in daden omgezet konden worden. Pas op 25 februari 2016 gaf de Amerikaanse overheid groen licht. 

Nadat Ierland weer mocht exporteren was er wel de verwachting dat ook Nederland nog in het voorjaar van 2015 de export op de VS kon hervatten, maar de praktijk pakte iets anders uit. Toch is het goed nieuws, want de verwachting is dat zowel Canada als de VS een exportwaarde van honderd miljoen euro vertegenwoordigen. Door het minimale aanbod van kalfsvlees op deze markt zijn vooral de verwachtingen voor deze sector goed. 

Het betekent een lichtpuntje op een verder uitdagende markt. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) laat dan ook weten zeer verheugd te zijn over het genomen besluit. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Hilda 27 Februari 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10868450/Waarom-kan-er-adem-gehaald-worden-bij-kalveren?]Waarom kan er adem gehaald worden bij kalveren?[/url]
Werd tijd. Kalfsvlees niet te versmaden. Lekker en gezond.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden