Uitbetaling over april

Bel Leerdammer houdt schade in melkprijs beperkt

3 Mei 2016 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Bel Leerdammer heeft de schade in de melkprijs over april beperkt gehouden. Weliswaar daalt de melkprijs met 1,18 euro per 100 kg ten opzichte van de maand maart, maar ten opzichte van andere zuivelaars presenteert het kaasbedrijf een competitieve melkprijs.

1,18

euro

per 100 kg daalt melkprijs van Bel  Leerdammer

De melkprijs van Bel Leerdammer over april komt hierdoor uit op 25,42 euro per 100 kg bij 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit en een jaarleverantie van 800.000 kg. Daarmee presteert het kaasconcern, in eigendom van het Franse Groupe Bel, in april omgerekend beter dan bijvoorbeeld FrieslandCampina, DOC Kaas en zo goed als zeker ook Nemelco die volgende week met de melkprijs komt.

Voor melkveehouders van Bel Leerdammer die gemiddeld 600.000 kg op jaarbasis leveren, komt de melkprijs over april uit op 25,19 euro per 100 kg. Melkveehouders die 1,1 miljoen kg melk leveren per jaar, krijgen een bedrijf van rond de 25,61 euro per 100 kg overgemaakt.

De daling van de melkprijs over april is gebaseerd op dalende vet- en eiwitprijzen bij Bel Leerdammer. De waarde van vet is met 6,8 procent gedaald, oftwel 0,15 euro per kg, tot 2,05 euro per kg vet. De prijs van eitwit is relatief minder gedaald: met 2,9 procent tot 5,05 euro per kg eiwit. In absolute zin is de waardevermindering van eiwit in april gelijk aan vet: een daling van 0,15 euro per kg ten opzichte van maart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Jan 3 Mei 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10869542/Bel-Leerdammer-houdt-schade-in-melkprijs-beperkt]Bel Leerdammer houdt schade in melkprijs beperkt[/url]
Volgens mij klopt uw bericht niet, Friesland Campina had over april een garantieprijs van 27,50 euro per 100 kg melk
Abonnee
Redactie 3 Mei 2016
Boerenbusiness hanteert in haar melkprijsvergelijking - voor een eerlijke maandelijkse vergelijking ten opzichte van de andere zuivelaars - nog steeds de zomerheffing en wintertoeslagen per maand voor FrieslandCampina. FrieslandCampina verrekent dit zelf pas aan het einde van het jaar. Inclusief de zomertoeslag van 2,30 euro komt de melkprijs van FrieslandCampina over april onder die van Bel Leerdammer uit.
Abonnee
Melker 3 Mei 2016
Dit bericht klopt niet helemaal. Wij leveren zelf aan Leerdammer.
Wel in ogenschouw nemen dat wij geen nabetaling of iets dergelijks [meer] krijgen.
Leerdammer is laatste tijd bijzonder arrogant richting haar veehouders.
Volgens veel van haar leveranciers proberen ze een prijs neer te zetten die zodanig is dat de veehouders net niet weg lopen.
Bij fr.c. kregen veehouders over april nog 27.50 , hier komt dan t.z.t. nog nabetaling bij. Bij bel LEERDAMMER is dat 25.90 INCL. NABETALING WANT DEZE IS ER NIET MEER!!
Arie.J 3 Mei 2016
Geen juist bericht
Leerdammer heeft aangegeven over 2016 geen nabetaling meer te doen, Een verhaal over "het voorschot " van Leerdammer is dus in strijd met de feiten.
Zeker wanneer daarbij ook nog eens een vergelijking wordt gemaakt met bedrijven zoals FC met zeer forse nabetaling .
Als BoerenBusiness zonder met nabetalingen rekening te houden ,ook nog over beter presteren gaat te schrijven, dan is dan complete onzin.
FC hanteert een garantieprijs die helemaal niets met de prestaties van FC heeft te maken. Dat weet ieder lid
Is Boerenbusiness nu zo dom, of doen ze net alsof?

Dan klopt er van zo'n bericht werkelijk niets meer.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden