Streven naar 500 extra bedrijven

Weidegang begint weer voorzichtig met opmars

28 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Langzaam beginnen weer meer melkveebedrijven weidegang te omarmen. Niet duidelijk is het of het daarbij om deelweidegang of om een volledige weidegang gaat. LTO Nederland en de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) melden een toename van 350 veehouders. Het streefaantal is 500 melkveehouders tegen 2020.   

Het aantal melkveehouders wat weer overstapt op weidegang begint gestaag toe te nemen. Zo kozen ruim 350 melkveehouders er dit seizoen weer voor om de koeien of een deel van de kudde naar buiten te doen. Melkveehouders mogen hierbij kiezen uit volledige weidegang of deeltijd. Bij de laatste vorm is ook het jongvee betrokken. De eerste vorm heeft alleen betrekking op melkvee. 

500

melkers

nodig tegen 2020

'Onze gezamenlijke inspanningen om de weidegang op melkveebedrijven te stimuleren werpen hun vruchten af', reageert Kees Romijn, voorzitter van de LTO-vakgroep Melkveehouderij. In 2015 lukte het al om het aandeel weidegang met een 'fractie' te verhogen tot 78,3 procent. Om het aandeel weidegang tot 2020 terug te brengen op het niveau van 2020 zijn in totaal 500 melkveehouders nodig. 

Het streven naar uitbreiding van het aandeel weidegang is onderdeel van het Convenant Weidegang. Die is in totaal door 66 partijen ondertekend. Daarvan is er nu één partij die, vrij onverwacht, zijn biezen gepakt heeft. Zo geeft de zuivelsector aan verbaasd te zijn over het besluit van Milieudefensie om uit het Convenant te stappen. 'Volkomen onterecht', aldus de zuivelsector.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
S.vd. Neuwenhuizen 28 Juni 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870422/Weidegang-begint-weer-voorzichtig-met-opmars]Weidegang begint weer voorzichtig met opmars[/url]
Prima initiatief.
Verdient navolging van Friesland campina.
De regeling die FC nu heeft is te mager.
Dat het percentage weiders licht stijgt wil niet zeggen dat de financiële vergoeding afdoende is.
+ 2 ct. Is al veel beter.
Ik ga voor + 4 ct.
( lid Friesland campina)
Willy 29 Juni 2016
Ik zal geen lid van Friesland Campina willen zijn die steken geld in mest en niet in melk geld. En roven ook nog het geld uit Brussel er naar toe, dat voor alle boeren bestemd was. Ook voor degenen die geen mest verwerking nodig hebben, is dat geld gejat. En LTO is het daar nog mee eens ook. WIe gek doet moet het gelach zelf maar oplossen maar niet de hele sektor voor op laten draaien.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden