Helpen om weidedoel te halen

Ook financiële injectie voor weidecoaches

5 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, heeft een miljoen euro toegezegd voor zogeheten ‘weidecoaches’. Boeren moeten namelijk weer leren hoe ze hun koeien kunnen weiden. De weidecoaches gaan de melkveehouders adviseren en helpen.

Het ministerie van Economische Zaken deed de toezegging van de miljoen euro al in maart. Dit was toen bedoeld voor onder meer deskundigheidsbevordering van de melkveehouders die willen overgaan op weidegang. Nu wordt het geld ook toegekend aan weidecoaches.

500

nieuwe

weiders het streven

Staatssecretaris Van Dam trok zijn portemonnee in reactie op de initiatiefnota Wei voor Koe van Kamerleden Grashoff (Groenlinks, Van Gerven (SP) en Koser Kaya (D66). Deze Kamerleden willen dat de boeren er toe verplicht worden om koeien een deel van het jaar te weiden. Zij vrezen dat de melkveehouderijen anders veranderen in een nieuwe bio-industrie. Tegenwoordig komt nog maar 70 procent van de koeien buiten.

Het doel is om in 2020 500 nieuwe weiders te hebben. Volgens Kees Jaap Hin van Stichting Weidegang is dit mogelijk als de boeren intensief begeleid worden door weidecoaches. Op het moment zijn er 69 weidecoaches waarvan 20 nieuwe weiders begeleiden. De nieuwe weiders komen een aantal keer per jaar bij elkaar om les te krijgen in grasland- en bodemmanagement.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Aw 5 Juli 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10870551/Ook-financiële-injectie-voor-weidecoaches]Ook financiële injectie voor weidecoaches[/url]
Hou toch op met die flauwekul... Zakkenvullerij... Doel stellen :koe in de wei.. Eind bedrag 700euro per boer per jaar. En zelf vijf uur afgewerkt en zonder risico zakken gevuld... Ziet hier in Nederland nou niemand dit spelletje!!!! Of werkt iedereen tegenwoordig met oogkleppen op!!!
Piet 5 Juli 2016
Idd helemaal mee eens. Je word gek van al dat bemoei over hoe wij veehouders onze koeien moeten houden.
Wilma 6 Juli 2016
Een boer weet prima hoe hij een koe moet beweiden, daar zij geen coaches voor nodig. Maar nog steeds wordt het beweiden niet naar behoren betaald.
En daar zit het euvel voor een deel. Het andere zit hem in andere zaken. Op sommige bedrijven behoord beweiden niet tot de mogelijkheden. Laat de boeren zelf bepalen wat bij hun bedrijf past.
geert 9 Juli 2016
Ik heb het meeste land over de snelweg liggen.Wil de staatssecretaris of FC voor mij een tunnel onder de weg bouwen. Voor weidecoaches liggen wel dikke salarissen klaar,daar is ongelimiteerd geld voor.Ik heb in het verleden de koeien ook nog over de weg geweid,moest het verkeer laten stoppen om de koeien de weg over te doen ,van en naar de stal. Dat leverde scheldende en toeterende automobilisten op.Wie wil dan zo graag de koeien in de wei ? Laat die zgn. weidecoach of fabrieksdirecteur mij dat eens uitleggen of die haastige automobilisten. Ben ik nou gek of zijn zij dat ?
Abonnee
anti weide 13 Juli 2016
wat een droeftoeters daar, dat miljoen is weggegooid geld, waar weer een paar overbodige adviseurs een paar jaar mee vooruit kan
Abonnee
sjonnie 13 Juli 2016
voer leverancier de Heus doet het goed.. koop effe een huisje van 13000000,00 euro
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden