Afname kaas en varkensvlees

Russische importcijfers kelderen naar beneden

15 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De economische sancties die de Europese Unie hanteert tegen Rusland zijn duidelijk terug te zien in de Russische consumptiecijfers van geïmporteerd voedsel. Vooral de consumptie van buitenlands kaas en varkensvlees is sterk teruggelopen. Zo meldt Bloomberg.

Sinds 2014 is de kaasimport met 26 procent geslonken

Twee jaar nadat de sancties van de EU inwerking zijn getreden, importeren de Russen zo weinig dat het historische dieptepunt in zicht is gekomen. Sinds 2014 is de consumptie van geïmporteerd varkensvlees met bijna 10 procent geslonken tot 8,5 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Kaas kent zelfs nog een grotere terugslag. Het aandeel buitenlandse kazen op de Russische markt is van 49 procent gedaald tot nog maar 23 procent in de eerste drie maanden van dit jaar.

Terwijl het handelsboycot met Rusland - sinds 2014 - de Europese handel flink heeft verstoord, kunnen Russische boeren hiervan juist profiteren. Zo bereikte de voedselproductie in Rusland het hoogste niveau sinds 2003. Hiermee wordt de agrarische sector een steeds belangrijke pijler van de Russische economie. Per saldo importeert Rusland nu nog 22 procent van het voedsel, terwijl voorheen meer dan de helft van het voedsel uit het buitenland werd gehaald.

De toegenomen zelfvoorzienendheid in voedsel heeft, volgens de Russische centrale bank, ook een remmend effect op de inflatie dit jaar. Al is een inflatie van 7,2 procent nog steeds aan de hoge kant.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
jan veltkamp 15 Augustus 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10871132/Russische-importcijfers-kelderen-naar-beneden--]Russische importcijfers kelderen naar beneden[/url]
Het is heel erg moeilijk om een markt te crëren en makkelijk om het kapot te maken. at blijkt wel. Dank je wel Timmerfrans voor het kapot maken van onze markt. Maar dat jouw een zorg zijn zolang jij maar op je rooie pluche stoel zit.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden