Loting gaat bepalen

Pot geld voor regeling stoppers melkvee al op

21 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness - 46 reacties

Op de eerste dag dat er een beroep gedaan kon worden op het geld voor de stoppersregeling is het budget al overschreden. Dit maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekend. Nu gaat loting uitwijzen wie er wel of geen geld krijgen.  

Op dag een beschikbare budget overschreden

Op 20 februari werd de subsidie voor de beëindiging van het bedrijf in de melkveehouderij opengesteld. Het was de vraag of er animo voor zou zijn en welke groep er dan een beroep op ging doen. Dat er animo voor was mag duidelijk zijn, want al de eerste dag werd het beschikbare budget overschreden. Nu gaat loting uitwijzen wie er wel en wie niet in aanmerking komen

De stoppersregeling vormde een van de manieren om de fosfaatproductie in de melkveehouderij al over 2017 terug onder het plafond te brengen. Middels deze regeling worden melkveehouders aangemoedigd om de gehele veestapel af te voeren. Het is tevens een regeling waar alle melkveehouders via een bijdrage aan ZuivelNL aan meebetalen.   

In de eerste ronde was 12 miljoen euro beschikbaar, wat neerkomt op 1.200 per afgevoerde melk- of kalfkoe. Per melkkoe kan er ook jongvee afgevoerd worden. Zo levert een kalf 276 euro op en een pink 636 euro. Hierna volgen nog 2 openstellingen, maar daarin worden lagere bedragen betaald. 

Degene die straks horen dat het verzoek tot deelname goedgekeurd is krijgen 6 weken om, met uitzondering van het drachtige vee, het vee af te voeren. Dat wil zeggen na afgifte goedkeuring en dus niet 6 weken na indiening van de aanvraag. In totaal heeft een melkveehouder tot 8 weken na goedkeuring om uitbetaling van de subsidie aan te vragen.    

Maximaal gaan de komende weken 10.000 stuks melkvee afgevoerd worden. Wat inhoudt op export of naar de slacht. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
46 reacties
josef 21 Februari 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10873489/Pot-geld-voor-regeling-stoppers-melkvee-al-op-]Pot geld voor regeling stoppers melkvee al op[/url]
En straks ook nog blij zijn dat je bij deze "lotto" in de prijzen valt.
Floris 21 Februari 2017
Trieste zaak geeft wel aan hoe boeren klaar zijn met het boeren in Nederland
mdb 21 Februari 2017
Helemaal klaar!
een boerin 21 Februari 2017
Wat een puinhoop. Je bedrijf in de loterij!! Weten ze wel op het ministerie wat hier allemaal aan vooraf is gegaan en wat de gevolgen hiervan zijn?? Weten ze ook dat er nog zoiets als emoties bij komt kijken en dat de stoppers niet allemaal dollartekens in hun ogen hebben?
Niet alleen het ministerie weet niet wat dit voor deze boeren betekent, maar ook een van onze voormannen van de LTO Wiebren van Stralen blijkbaar niet. Voor het gemak vergelijkt hij dit met een run op concertkaartjes. Man wat moet jij je schamen. Pak je biezen en vertrek!
tinus 21 Februari 2017
doen hans ,jos ,toon en kees ook mee met het concert,dat zou goed nieuws zijn
drees 21 Februari 2017
Ik snap ook nog steeds niet dat ze voor de eerste inschrijving maar voor 10.000 koeien geld beschikbaar hebben ik meende dat ze hopen dat er 60.000 koeien met de stoppersregeling mee gingen doen.Ik heb zelf ook ingeschreven.
Maar je merkt wel dat de buitenstaanders (ook veehouders) niet weten waar ze het over hebben het doet wel wat met je ik wens dan ook al de mede inschrijvers veel wijsheid en sterkte toe in deze onzekere periode.
GBK 21 Februari 2017
ik denk dat we weer bij Elbert Dijkgraaf en Jacco Geurts terecht gaan komen, de rest heeft niets met boeren.
tinus 21 Februari 2017
Het is ook een beetje hengelen Drees

en misschien is het wel nepnieuws
Henk52 21 Februari 2017
Ik snap er werkelijk niks van, dat de overheid nog meedenkt met die verwende melkveehouders.
Herman 21 Februari 2017
Loting!
De Rabobank zit er zeker als "notaris" bij
LTO en NMV ga er eens ff op toezien dat dit eerlijk gebeurt en laat je niet continu piepelen.
Fier 21 Februari 2017
Beste mensen,
hier houdt het dus op! Zal ooit nog een overheid begrip ontvangen van de Agrarische sector? Ons geld van Brussel blijft zekers lekker op de bank van die overheid liggen. Of het wordt niet geïnd omdat het de Land-en Tuinbouw ten goede zou kunnen komen. Of het wordt verkwanselt aan gesprekken, nota's schrijven en aan de onderzoeken die de natuur eventueel mochten, zouden, kunnen veranderen of mogelijk benadelen. mensen LET OP!! De natuur wordt ook hier de winnaar bij deze loterij. Stop elk overleg WIJ worden never nooit meer serieus genomen!! Zolang men praat over Stedelijk gebied en landelijk gebied zonder het in acht nemen dat Nederland één land is. WIJ worden uitgespeeld. Voor geld in 't het laatje van de overheid en dan met pek overgoten worden. Melkveehouders en alle dierhouders in de Landbouw van Nederland, Sterkte!!!
tinus weer 21 Februari 2017
goed gezien Herman,zeker nu ze rechtstreeks gaan uitbetalen ipv via een fonds
Mariska 21 Februari 2017
Schandalig hoe er om wordt gegaan met de agrarische sector... te triest voor woorden. De overheid met z'n fantastische fosfaatplan. Wat een losers.
Enne Henk52: hou jij je mond maar, want je snapt er inderdaad niks van.
Mariska 21 Februari 2017
Te triest voor woorden hoe er om wordt gegaan met onze agrarische sector. De overheid met z'n fantastische fosfaatplan...Wat een losers.
Enne Henk52: hou jij je mond nou maar, je snapt er inderdaad niks van..
Alfons 21 Februari 2017
Hoe zielig treurig en zuinig moet je zijn om je in te schrijven met deze actie!! Kan je/jij als ondernemer niet gewoon zelf stoppen en je eigen plan trekken . Man, ga wat anders doen met je leven op een moment dat je daar aan toe bent, en ga niet zitten wachten op die paar rotcenten .
cornelis 21 Februari 2017
ik denk dat liever drie van de vier boeren er mee wil stoppen met dit beleid kan de consument lekker het drie dubbel betalen
Henk52 21 Februari 2017
cornelis schreef:
ik denk dat liever drie van de vier boeren er mee wil stoppen met dit beleid kan de consument lekker het drie dubbel betalen


Wat een stelletje verwende aasgieren, die met zijn allen duiken op een lokaas. Mam man wat laten ze zich toch bezeikuh.
kees 21 Februari 2017
bij de ambtenaren die willen stoppen is het geld niet op
wim v/d molen 22 Februari 2017
Ik weet niet wat die henk 52 wil maar zal wel niet alles op een rijtje hebben denk ik maar even tot de orde van de dag er word van alles gezegd en geschreven maar de lol is eraf door middel van enkele tientallen veehouders die maar koeien blijven kopen (lto mannen ) en die verknallen de hele sector ? Ik zelf ben biologisch en heb geen derogatie maar moet koeien verkopen om de derogatie te behouden heb 58 ha land nu 58 mk ( 8 teveel nu ) snapt u het nog( maar veel natuurland in het rantsoen dus 1500 liter per koe gezakt dus in 2018 mag ik wel 58 koeien hebben )
Emi 22 Februari 2017
1. Alles verkopen, ook al levert alleen de grond mss nu nog veel op.2. Lage Canadese dollar, dus herinvesteren in Canada.3. Daar verder gaan met wat je hier van plan was.4. Nieuwe toekomst in een boervriendelijk land.
peter 22 Februari 2017
Ben het helemaal eens met Wim v/d Molen. Waarom moeten niet derogatie melkveehouders bloeden om derogatie te behouden?, Waar zij geen enkel financieel voordeel door hebben. Ze hebben zelfs nadeel hierdoor,want ze mogen immers minder koeien per hectare houden! en de marktprijzen van melk, nuka's en rundvlees dalen door de méér productie ruimte van de derogatie!!!!!
F. Heidinga 22 Februari 2017
Deze hele stoppersregeling is eigenlijk een reddingsoperatie voor de rabobank. Die komt ernstig in gevaar als hun klanten de derogatie kwijt raten. Deels worden klanten / leden gedwongen hier aan mee te doen. Een loterij dus. Diezelfde bank die enige tijd geleden een milliard euro boete moest betalen wegens kriminele activiteien en diezelfde bank die nu voor een amerikaanse rechtbank moet verschijnen voor het witwassen van mexicaans drugsgeld, wat met busjes vol tegelijk kontant werd afgeleverd vlak over de grens in de US. BAH!!
john 22 Februari 2017
wat als je nu aangeven hebt bij de bank dat je wilt stoppen uitgeloot wordt en toch door moet.. wordt je dan nog voor vol aangezien?
Henk52 22 Februari 2017
Ja mannen koehouders, dat is andere koffie dan aan de subsidietrog liggen te "vreten".
F. Heidinga 22 Februari 2017
Henk 52 zorgt voor de komische nood hier. Erg lachwekkend.
akkerbouwer 23 Februari 2017
Henk52 schreef:
Ja mannen koehouders, dat is andere koffie dan aan de subsidietrog liggen te "vreten".


Geld krijgen om te stoppen!!!!!!!!!!!!!!!!

Dat moet je eens op een feestje proberen uit te leggen als er een heleboel MKB mensen rond je zitten.

Heel je leven op een roze wolk geleefd en nu het een paar jaar minder is blijkt er niemand voor zichzelf gezorgd te hebben
Henk52 23 Februari 2017
akkerbouwer schreef:
Henk52 schreef:
Ja mannen koehouders, dat is andere koffie dan aan de subsidietrog liggen te "vreten".


Geld krijgen om te stoppen!!!!!!!!!!!!!!!!

Dat moet je eens op een feestje proberen uit te leggen als er een heleboel MKB mensen rond je zitten.

Heel je leven op een roze wolk geleefd en nu het een paar jaar minder is blijkt er niemand voor zichzelf gezorgd te hebben



100% eens met jou. Geleefd als een koning, tja daar komt ook een keer een eind aan. Het zijn sterke benen, die de weelde kunnen dragen. De melkveehouderij is het in ieder geval totaal niet gelukt. En ze willen maar blijven steun trekken.
Abonnee
laa[c 23 Februari 2017
Stelletje zielige schreeuwers.
Pieper 24 Februari 2017
Hoezo stelletje schreeuwers. Jullie als melkveehouders zouden julliie moeten schamen. Jullie roeptoeteren maar wat, jullie willen toch zo graag een volwassen sektor zijn maar tot op de dag van vandaag worden jullie nog gepamperd. En kom dan niet aan met verhalen dat er zo hard gewerkt moet worden op jullie bedrijven want dat moet veel meer in de agrariache sektor. Zolang jullie als melkveehouders je zelf zo zielig vinden zullen we als gehele agrariache sektor nooit serieus gevonden worden in den haag.
Bintje 24 Februari 2017
Alle sectoren om jullie heen moeten altijd in de vrije markt opereren , het enigste is dat jullie de melkprijs weten die jullie krijgen maar een fatsoenlijke kostprijs berekenen is er niet bij voor 95 procent van de rundveehouders , en inderdaad jullie hebben ze altijd de hand boven het hoofd gehouden ja .
Kees 24 Februari 2017
Groot gedeelte van de pot voor de stoppers, is door melkveehouders gevuld+ groot gedeelte door Brussel gevuld (was eigenlijk voor compensatie voor de lage melkprijs)+ klein gedeelte van onze nationale overheid.
De inzet van onze overheid is zeer minimaal.
Henk52; Besef wel dat de blijvende melkveehouders fors bijdragen voor de stoppersregeling.
Pieper 24 Februari 2017
Daar gaat de discussie niet over. Het probleem van de melkvee sektor is in vorige berichten uitvoerig uitgelicht. En het jammere van jullie als melkveehouders is dat de zelfkennis van de sektor minimaal is en dat het dan wel erg naief overkomt dat personen uit andere sektoren jullie op de zere plekken moet wijzen. Misschien een gevalletje van meer in de spiegel kijken.
Tino 25 Februari 2017
Hè pieper jij denkt er echt verstand van te hebben maar je zet jezelf kompleet voor lul alle geld( subsidie )komt bij onzelf weg wij hebben nog een enorme pot superheffingsgeld in Brussel en vorig jaar kwam Daar bv 30 miljoen van terug om ons melkveehouders met dus eigen geld ( net als nu) te ondersteunen toen ging er plots 10 miljoen naar de varkenshouders 10 miljoen naar de weidevogels en 10 miljoen werd gebruikt om de koeien in de wij te houden ze lopen iede keer te roepen subsidie ze spelen met ons geld die bobo s in Den Haag 25 miljoen nu vullen we zelfs weer aan voor de stopper regeling vorige maand alweer 225 euro ingehouden op mijn melkgeld Door zuivel.nl en weer hoor je SUBSIDIE de melkveesector houd dus zijn eigen broek op verdiep je er maar wat beter in dan je als een schreeuwlelijk op te stellen
rinus 25 Februari 2017
geldbedrag delen door 5 dan heeft iedereen wat
noordeling 26 Februari 2017
Nou Tino, je hebt er zelf geen bal verstand van. De pot met superheffingsgeld is geld wat je betaald hebt omdat je je niet aan de gemaakte afspraken hebt gehouden wat betreft de vastgestelde productie( lees Quotum ) hebt gehouden om de markt kunstmatig op een hoger prijsniveau te houden. Dat gels is dus niet van de melkveehouders. Een verkeersboete die jij betaald aan Den Haag is nadien toch ook niet jou geld, nee natuurlijk niet, dat geld is van Brussel.De helft van het geld voor de stoppersregeling is afkomstig van Brussel en was bestemd voor ondersteuning van de melkprijs!!!!! Wat een belachelijk plan, ondersteuning van de melkprijs omdat deze 1 jaar op kostprijsniveau zat!!! Hebben wij als akkerbouwers voor de al jaren lange lage graanprijs toch ook nooit gehad.Ja er word dus wel degelijk met 2 maten gemeten stelletje zielepoten, hou je broek zelf eens op en hou op met dat gejammer. Werkt alleen maar tegen jullie en tevens tegen de hele sector.
Tino 26 Februari 2017
Het blijft toch zo dat die pot geld appart staat en niet van gezamenlijke boetepot dus kost de stoppersregeling de burger geen geld ik verdedig hierin de hele sector het woord subsidie komt mij op verjaardagen en partijen de strot uit ik roep al jaren WEG MET DE BEDRIJFSTOESLAGEN EN DE BETALINGSRECHTEN we kunnen best zonder ze hebben nu veel te veel macht over de hele sector regels en nog eens regels en wij maar buigen en je moet er niet zo maar van uitgaan dat er 22000 blij worden van deze stoppersregeling want voor het grootste gros is het een nachtmerrie
Henk52 26 Februari 2017
Tino schreef:
Het blijft toch zo dat die pot geld appart staat en niet van gezamenlijke boetepot dus kost de stoppersregeling de burger geen geld ik verdedig hierin de hele sector het woord subsidie komt mij op verjaardagen en partijen de strot uit ik roep al jaren WEG MET DE BEDRIJFSTOESLAGEN EN DE BETALINGSRECHTEN we kunnen best zonder ze hebben nu veel te veel macht over de hele sector regels en nog eens regels en wij maar buigen en je moet er niet zo maar van uitgaan dat er 22000 blij worden van deze stoppersregeling want voor het grootste gros is het een nachtmerrie


Hoe kinderlijk denk jij? Denk je nu werkelijk als de bedrijfstoeslagen verdwijnen, dan ook de regeltjes verdwijnen? De toeslagen gaan vervangen worden door boetes.
Pieper 26 Februari 2017
Tino, wat zit je nou raar te praten. Nu wil je graag dat er geen enkele steunregeling of subsidies meer moet zijn terwijl je in het quotum tijdperk ( twee jaar geleden nog maar) jaren lang dankzij de europese regelgeving en subsisie potten je bedrijf hebt kunnen opbouwen en misschien wel hebt kunnen uitbouwen en nu jullie het zelf moeten gaan doen komen de problemen. En nu krijgen jullie de kans om op een redelijke nette manier in jullie sektor te saneren met gemeenschapgeld en nou ga je hier een beetje roepen dat het jullie eigen geld is waar mee de opkoopregeling tot stand gekomen is. Als ik melkveehouder was die niet kiest voor de opkoopregeling zou ik me toch wel gedupeerd voelen. Want ook de blijvers in jullie sektor hebben dan recht op dat geld toch.
cor 26 Februari 2017
Tino schreef:
Hè pieper jij denkt er echt verstand van te hebben maar je zet jezelf kompleet voor lul alle geld( subsidie )komt bij onzelf weg wij hebben nog een enorme pot superheffingsgeld in Brussel en vorig jaar kwam Daar bv 30 miljoen van terug om ons melkveehouders met dus eigen geld ( net als nu) te ondersteunen toen ging er plots 10 miljoen naar de varkenshouders 10 miljoen naar de weidevogels en 10 miljoen werd gebruikt om de koeien in de wij te houden ze lopen iede keer te roepen subsidie ze spelen met ons geld die bobo s in Den Haag 25 miljoen nu vullen we zelfs weer aan voor de stopper regeling vorige maand alweer 225 euro ingehouden op mijn melkgeld Door zuivel.nl en weer hoor je SUBSIDIE de melkveesector houd dus zijn eigen broek op verdiep je er maar wat beter in dan je als een schreeuwlelijk op te stellen

O, die 30 miljoen was ook helemaal van jullie, laat me niet lachen man !!
noordeling 26 Februari 2017
Tino schreef:
Het blijft toch zo dat die pot geld appart staat en niet van gezamenlijke boetepot dus kost de stoppersregeling de burger geen geld ik verdedig hierin de hele sector het woord subsidie komt mij op verjaardagen en partijen de strot uit ik roep al jaren WEG MET DE BEDRIJFSTOESLAGEN EN DE BETALINGSRECHTEN we kunnen best zonder ze hebben nu veel te veel macht over de hele sector regels en nog eens regels en wij maar buigen en je moet er niet zo maar van uitgaan dat er 22000 blij worden van deze stoppersregeling want voor het grootste gros is het een nachtmerrie
noordeling 26 Februari 2017
Het blijft toch zo dat die pot geld appart staat en niet van gezamenlijke boetepot dus kost de stoppersregeling de burger geen geld ik verdedig hierin de hele sector het woord subsidie komt mij op verjaardagen en partijen de strot uit ik roep al jaren WEG MET DE BEDRIJFSTOESLAGEN EN DE BETALINGSRECHTEN we kunnen best zonder ze hebben nu veel te veel macht over de hele sector regels en nog eens regels en wij maar buigen en je moet er niet zo maar van uitgaan dat er 22000 blij worden van deze stoppersregeling want voor het grootste gros is het een nachtmerrie.
Waarom nou een nachtmerrie ????
Ze verplichten je toch niet om er gebruik van te maken, je mag er gebruik van maken.
Een beetje bedrijf heeft al gauw 100 koeien + jongvee, is al gauw € 150.000 van de stoppersregeling,mooi cadeautje voor al die toch al van plan waren om te stoppen. Blijken meest oudere boeren te zijn zonder opvolger die er gebruik van maken. Of die nog geen geld genoeg konden genereren met de verkoop van het bedrijf, dus veel geld komt zoals zo vaak weer op de verkeerde plek terecht.
Een dergelijke regeling is er voor de graanboeren nog nooit geweest dus praat nou niet over een nachtmerrie.
Het probleem is dat jullie duidelijk niet gewend zijn om in een vrije markt te opereren met wisselende prijzen, en er altijd maar weer vanuit gaan dat je de hand boven het hoofd word gehouden
noordeling 26 Februari 2017
Bovenstaande reactie geeft verwarring en is niet goed geplaatst.
Vanaf de zin : WAAROM NOU EEN NACHTMERRIE ???
is mijn reactie op Tino
ongegrijpelijk 26 Februari 2017
Alfons schreef:
Hoe zielig treurig en zuinig moet je zijn om je in te schrijven met deze actie!! Kan je/jij als ondernemer niet gewoon zelf stoppen en je eigen plan trekken . Man, ga wat anders doen met je leven op een moment dat je daar aan toe bent, en ga niet zitten wachten op die paar rotcenten .

waar is het geld gebleven van de ongeveer 25 goede melkjaren,dan had er in de akkerbouw niemand meer bestaan.Gebrek aan ondernemen?
Peters 26 Februari 2017
Dat is wel duidelijk. Geld uit al die topjaren is gestoken in speelgoed, te weten trekkers, machines en veel te dure grond. Bijstand trekken uit toeslagrechten en potverteren met genoemde speeltjes kan niet op veel maatschappelijke waardering rekenen.
Tino 26 Februari 2017
Haha wat zijn die akkerbouwers toch enom gauw aangebrand en goed in het verdraaien van mijn woorden ga toch gauw van deze (melkmarkt ) site en maak je druk om je eigen toko waarschijnlijk hebben jullie een paar uitgekochte melkveehouders als buurman gekregen dat zou een boel verklaren maar scheer nou niet alles over 1 kant
Abonnee
Vrij grof 27 Februari 2017
Iedere procent overschrijding van quotum is voor Nederland 22 miljoen euro naar Brussel dus is die 30 miljoen maar een fooi uit de pot.
2015 : 135 miljoen euro superheffing voor Nederland.
Er zijn veehouders genoeg geweest die expres te veel melk leverde want dan hoefde ze minder belasting te betalen. Die zullen nu wel het hardste janken.
cornee die janken niet he 27 Februari 2017
Vrij grof schreef:
Iedere procent overschrijding van quotum is voor Nederland 22 miljoen euro naar Brussel dus is die 30 miljoen maar een fooi uit de pot.
2015 : 135 miljoen euro superheffing voor Nederland.
Er zijn veehouders genoeg geweest die expres te veel melk leverde want dan hoefde ze minder belasting te betalen. Die zullen nu wel het hardste janken.

nee die janken niet het hardst want die hadden gve's op de teldatum en kunnen nu lekker doormelken op een kleine korting na.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden