Inside: Melk & Voer

Melkprijs Arla duikt over mei in het rood

26 April 2017 - Herma van den Pol

Mei brengt weinig goeds voor de melkveehouders die leveren aan Arla. Voor de tweede keer op rij maakt de zuivelaar een verlaging van de melkprijs bekend. Waarmee de angst dat de melkprijs het hoogste punt heeft gezien begint uit te komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Britse melkveehouders ontspringen de dans, maar voor melkveehouders in andere landen gaat de melkprijs met 1 euro omlaag. Het is de tweede keer op rij dat de zuivelaar een lagere melkprijs bekend maakt.

31,65

euro

per 100 kg melk

Net zoals in april
Ook over de maand april haalde de verwerker 1 euro van de melkprijs af. Dat doet zij nu weer. Dit levert een basisprijs melkprijs op van 31,65 euro per 100 kilo melk. Deze prijs geldt voor melk met 4,20 procent vet en 3,40 procent eiwit. Bij Arla kan nog wel een weidepremie verdiend worden en een bedrag voor kwaliteit en cellen.

Winst weggestreept
De laatste daling maakt dat de winst over het eerste kwartaal weer deels weggestreept wordt. Zo leverde het eerste kwartaal een winst op van 3,50 euro per 100 kilo melk, maar boekt het tweede kwartaal tot nu toe een verlies van 2 euro per 100 kilo melk. 

In Engeland is ervoor gekozen om het valutamechanisme in te zetten. Daarmee wil men de daling in de melkprijs rechtzetten.    

Bekijk hier de melkprijsvergelijking

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden