Ook hier minder melk

Britse melkproductie wil maar niet vlotten

6 Juni 2017 - Herma van den Pol - 1 reactie

Duitsland kwakkelt met de melkaanvoer, Frankrijk melkt niet geweldig, maar ook in het Verenigd Koninkrijk wil het niet lukken. Daar melden ze vroegste piek in 10 jaar tijd. De boosdoeners zijn de armzalige omstandigheden voor weidegang.   

Even zag het ernaar uit dat de Britten iets van de mindere prestaties in 2016 goed gingen maken, maar het weer gooit roet in het eten. De weersomstandigheden zijn allesbehalve gunstig voor de grasgroei en dat is terug te zien in de aanvoercijfers. Op 29 april werd het hoogste punt bereikt. De vroegste piek in 10 jaar tijd.

Vroegste piek in 10 jaar tijd

Vroege daling
De vroege piek houdt in dat de melkproductie 9 dagen eerder aan een daling begonnen is dan één jaar eerder. De Britten zijn al niet zelfvoorzienend, en met het oog op de brexit, is dat geen goede ontwikkeling. Rond het begin van juni schrijft de melkaanvoer alweer een achterstand op van 1,5 procent.

Opnieuw maken de Britse melkkoeien de verwachtingen niet waar. In vergelijking tot de huidige prognose bedraagt de achterstand zelfs 3 procent. Wanneer deze trend aanhoudt, levert mei een melkaanvoer op van 1.083 miljoen liter. Komt die voorspelling uit, dan houdt het een flinke aderlating voor de melkplas in. Dat meldt Dairy Co.     

Nieuwe kansen
Voor de Nederlandse markt schept het weer nieuwe kansen om producten af te zetten. In combinatie met de problemen in andere regio's geeft het ruimte om schoon schip te maken op de markt. 

Meer cijfers over de melkaanvoer

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
DD 6 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10874742/britse-melkproductie-wil-maar-niet-vlotten][/url]
Zo zie je maar weidegang is ook niet alles!
geert 6 Juni 2017
Het zijn vaak pachtbedrijven van de Britse adel ,die willen vaak geen modernisering op hun bedrijven toe staan,dus conservatief.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden