Inside: Zuivelmarkt

Nederland schrijft extra liters melk op

14 November 2017 - Herma van den Pol

De verwachting was dat er over de maand oktober meer melk was. Is die verwachting uitgekomen, en wat hebben de gehaltes gedaan? Maken de resultaten de uitspraken uit het veld waar?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over oktober noteert Nederland 1,17 miljoen ton melk, zo maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekend. Dat is een plus van 1,6% ten opzichte van 1 jaar eerder. Het houdt in dat de Nederlandse melkaanvoer zijn voorsprong op vorig jaar weet uit te breiden; van 0,6% naar 1,6%. Concreet houdt het een plus in van 18.407 ton melk.

Vetgehalte stelt teleur
Vanuit diverse hoeken was gedurende de maand oktober te horen dat de gehaltes boven verwachting waren. Dat bleek lang niet voor alle melkveehouders het geval, want gemiddeld duikt het vetgehalte onder het percentage van vorig jaar. Oktober levert een vetpercentage op van 4,39%. Dat is net iets minder dan de 4,44% van 1 jaar eerder. Iets meer melk en iets minder vet resulteert onder de streep in een vetopbrengst van 51.476 ton, een plus van 0,5%.

Met het einde van het jaar in zicht zet Nederland een voorlopig totaal neer van 11,95 miljoen ton melk. Dat is een min van 0,5% in vergelijking tot 1 jaar eerder. Het houdt in dat Nederlandse melkveehouders langzaam aan het inlopen zijn. Het vetgehalte schrijft een min op van 1,1%.De Nederlandse melkontvangst laat weer een stijging zien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden