Inside: Zuivelmarkt

Bel Leerdammer volgt DMK op de voet

1 December 2017 - Herma van den Pol

Nederlandse verwerkers van melk houden over oktober de melkprijs boven de €40. Iets wat nogmaals bevestigd wordt nu ook Bel Leerdammer de melkprijs bekend heeft gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De kaasmakers slagen er goed in om de melkprijs in de benen te houden. Zo houdt Bel Leerdammer de prijs voor vet stabiel op €3,75 per kilo, tegen een €7,54 per kilo eiwit. Het levert bij een jaarleverantie van 600.000 kilo een prijs op van €40,83 per 100 kilo (bij 4,41% vet en 3,47% eiwit). Een jaarleverantie van 800.000 kilo melk levert een prijs op van €41,06.

40,83

euro

melkprijs over oktober bij 600.000 kilo

Verschillen verwaarloosbaar
Bel Leerdammer slaagt erin om net iets meer te betalen dan FrieslandCampina, maar iets minder dan DMK. Toch zijn de verschillen niet noemenswaardig. Hogere prijzen noteerden Cono en Vreugdenhil over oktober. Het wordt spannend of ze dit over november volhouden. 

Ondertussen zoekt de kaasmaker met Franse wortels weer nieuwe leveranciers in de omgeving van Dalfsen. Daarbij wordt de eis gesteld dat er weidegang toegepast wordt.

Toeslagen 
Melkveehouders die leveren aan Bel Leerdammer hebben de kans om een toeslag van €2 te verdienen voor volledige weidegang. Deelweidegang levert €0,15 op. Daarnaast bestaat er een duurzaamheidstoeslag van €0,60. Verrekend in de melkprijs zijn de ZuivelNL heffing en kwaliteitstoeslag.De melkprijs van Bel Leerdammer is behoorlijk gestegen sinds juli 2016.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden