Inside: Zuivelmarkt

Verkoop melkpoeder uit interventie blijft laag

23 Februari 2018 - Herma van den Pol

De Europese Unie (EU) waagde over de maand februari een grote gok door een fiks volume aan melkpoeder uit interventie aan te bieden. Het goede nieuws is dat er opnieuw meer verkocht werd dan in de voorgaande maand. Het slechte nieuws is dat het om een aandeel van 4,4% van het aanbod gaat.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De EU slaagde er over februari in om 4.337 ton magere melkpoeder uit interventie te verkopen. Dit gebeurde tegen een minimumprijs van €1.100 per ton. In totaal werd er 99.156 ton aangeboden, wat inhoudt dat 4,4% van het aanbod verkocht is.

Prijs doet stap terug
Het is opnieuw een stijging, in vergelijking tot de vorige maand. Zo kon er over januari namelijk slechts 1.864 ton melkpoeder verkocht worden. Daarentegen lag de onderkant van de prijs toen wel hoger, namelijk op €1.190 per ton. Het betekent dat de prijs een stap terug heeft moeten doen, en dat is weinig hoopvol voor het verloop van de prijs in de volgende tender.

Als gevolg van de verkoop daalt het volume in interventie naar 374.240 ton. In dit tempo is het de brexit die voor een interessante wending kan zorgen. Dan worden de Britten immers zelf verantwoordelijk voor de afzet van 8.000 ton melkpoeder.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden