Inside: Zuivelmarkt

Prijs fosfaatrechten komt weer omlaag

11 April 2018 - Wouter Baan

Alhoewel melkveehouders zekerheid hebben gekregen omtrent derogatie, trekt de prijs van fosfaatrechten niet verder aan. Sterker nog: de markt zet deze week zelfs een stapje terug.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De handelaren laten weten dat de melkveehouders momenteel prioriteit geven aan andere zaken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het voorjaar, welke zijn intrede heeft gedaan. Dit biedt mogelijkheden om het land weer te bewerken en het zorgt ervoor dat de handel in fosfaatrechten op een lager pitje staat.

184,50

euro

wordt in week 15 genoteerd

De DCA-notering fosfaatrechten zakt hierdoor met €3 tot €184,50. De bandbreedte is daarbij vrij smal. Ondanks dat de prijsdaling anders doet vermoeden, wordt het aanbod als krap beschouwd.

Dunne markt, kleine porties
De indruk die handelaren hebben, is dat zowel kopers als verkopers afwachtend zijn. Dat resulteert uiteindelijk in een dunne markt, waarbij vrijwel uitsluitend kleine porties (minder dan 500 kilo) worden verhandeld. Onderhuids zou er echter wel sprake zijn van vraag.

De tijd is vooralsnog in het voordeel van de kopende partij, omdat het pas april is. Wel wordt 'gewaarschuwd' dat kopers er bedrogen mee kunnen uitkomen, Dit wanneer zij te lang afwachten, terwijl er nog een behoorlijke fosfaatruimte ingelost moet worden. 

DCA-notering fosfaatrechten Prijsrange (wk 15)  Aantal opgaven Gemiddelde
€184,50 (-€3,00) €183 - €186 8 €184,50
Toelichting DCA-Markten: Vergeleken met week 14 is de prijs wat gedaald. Het nieuws dat de de derogatie definitief werd verlengd, gaf uiteindelijk geen verdere prijsopleving. De markt wordt als rustig beschreven. Zowel koper als verkoper kijkt de markt even aan.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden