Inside Voer

Afwachtende houding houdt prijzen stabiel

12 Juni 2018 - Kimberly Bakker

Volgens diverse voerhandelaren laten de veehouders in Nederland een afwachtende houding zien. Het maakt dat er weinig beweging te bespeuren valt op de voermarkt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voermarkt laat maar weinig bewegingen zien, en dat geldt zeker voor de prijs van stro. Deze staat al een aantal weken op €160 per ton franco boerderij en daar komt deze week opnieuw geen verandering in. De meeste veehouders zijn zelfvoorzienend tot de nieuwe oogst.

Nieuwe oogst weidehooi komt eraan
Ook voor de handel in weidehooi geldt dat de veehouders in Nederland wachten op de nieuwe oogst, waardoor er weinig vraag is naar het oude product. Het zorgt er tevens voor dat de prijs voor oude oogst naar €180 per ton franco boerderij daalt. Dit zou de komende weken verder kunnen dalen.

Sommige handelaren geven aan dat ze al nieuwe oogst binnengehaald hebben. Dit is eerder dan normaal, want doorgaans start de oogst pas halverwege juni. "Als het weer meezit, dan kunnen we de komende tijd nog flink wat binnenhalen", aldus een fouragehandelaar. De eerste prijzen voor de nieuwe oogst komen uit tussen €110 en €130 per ton franco boerderij.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs voor weidehooi heeft een daling ingezet, er wordt gewacht op de nieuwe oogst.

De markt voor Engels Raaigras bevindt zich momenteel nog steeds in een negatief sentiment. Er is weinig product, maar tevens is er ook weinig vraag. Dit maakt dat de prijs geen kant op kan, waardoor deze stabiel blijft op €130 per ton franco boerderij. Ook de handel in kuilgras is rustig, en dat maakt dat de de prijs stabiel blijft (€50 per ton franco boerderij).

Bierbostel heeft last van houding
Niet elk product komt ongeschonden langs de afwachtende houding van de veehouder. In de handel naar bierbostel is wel duidelijk te merken dat er minder vraag is, waardoor de prijs sinds vorige week stevig daalt. Ook deze week is er een daling zichtbaar, waardoor de prijs op €1,80 per procent droge stof uitkomt.

De handel in snijmaïs zou iets meer vraag vertonen. Echter, dit varieert sterk per regio; de ene handelaar meldt meer vraag, terwijl de ander zeer weinig vraag bespeurt. Het maakt dat de prijs blijft staan op €53 per ton franco boerderij.

Voeraardappelen nog steeds onder druk
De prijs van voeraardappelen staat nog steeds onder druk. Dit omdat het aanbod aan voeraardappelen niet minder wordt en daarnaast zit er ook geen verbetering in de kwaliteit. Het maakt dat de prijs deze week blijft staan op €22,50 per ton franco boerderij.

Roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd zijn uitverkocht en dat maakt dat de prijs voor deze producten blijft staan op respectievelijk €170, €150 en €150 per ton franco boerderij.

Bezoek voor meer prijzen en grafiek onze database.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden