Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina telt 47 leden minder

12 Juli 2018 - Herma van den Pol - 1 reactie

De Dutch Milk Foundation (DMF) meldt dat er tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 47 melkveehouders overgestapt zijn van FrieslandCampina naar een andere verwerker. Als gevolg van het vertrek van de leden, krimpt ook het volume aan melk dat beschikbaar is via DMF.

Tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 zijn 47 melkveehouders overgestapt van coöperatie FrieslandCampina naar een andere verwerker. Hierbij konden de leden gebruik maken van de nog altijd geldende vertrekregeling van €5 per 100 kilo melk. De levering in het voorgaande kalenderjaar geldt voor de afrekening als basis.

133 miljoen kilo melk weg
In totaal werden er de afgelopen 9 jaar 202 aanvragen behandeld. Daarvan werden 156 toegewezen en 14 afgewezen. In totaal zijn er nog 30 aanvragen in behandeling. In totaal meldt DMF dat met de vertrekregeling 133 miljoen kilo melk gemoeid is. Een stijging van bijna 57%, ten opzichte van 1 jaar eerder. Het volume staat gelijk aan 11% van de hoeveelheid die beschikbaar gesteld moet worden.

De vertrekregeling is een onderdeel van de 1,2 miljoen kilo boerderijmelk, die FrieslandCampina beschikbaar moet stellen aan derden. Iets wat overeengekomen is bij de fusie tussen Friesland Foods en Campina. Het restant wordt via de regeling Beschikbaarstelling Melk aangeboden aan andere partijen. In totaal gaat de melk nu naar 3 verwerkers.

De leden van zuivelcoöperatie FrieslandCampina, die over willen stappen, moeten dat voor 1 september melden. Dan zal overgang op 1 maart of later plaatsvinden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Herma van den Pol

Herma van den Pol werkt sinds 2011 bij Boerenbusiness en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot marktexpert Melk & Voer. Daarnaast is zij wekelijks te zien in de marktflits over de zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Alfred Schiphorst. 12 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10879250/frieslandcampina-telt-47-leden-minder][/url]
N.a.v.Strategie,beleid en met name Resultaat stappen veel te weinig Leden op bij deze Melk verwerker!!Hoeveel agrariërs hebben ze in 't verleden wel niet laten verrekken!!!
dkl 14 Juli 2018
Alle agrariers voelen zich verrekt dat scheelt
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden