Nieuws Handelsoorlog

Gaat Trump heffing van 505 miljard invoeren?

20 Juli 2018 - Kimberly Bakker - 4 reacties

De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat hij klaarstaat om extra heffingen in te voeren op Chinese goederen. Het gaat dan om importheffingen ter waarde van $505,50 miljard. Dat heeft Trump laten weten in een gesprek met de Amerikaanse tv-zender CNBC.

De antwoorden van Trump, in een uitzending met de Amerikaanse tv-zender CNBC, zouden betekenen dat vrijwel de gehele Chinese import naar de Verenigde Staten (VS) wordt belast.

'Juiste voor ons land'
Trump zegt in het interview dat hij dit niet om de politiek doet. "Het is het juiste voor ons land. We worden al langere tijd opgelicht door China", aldus de president. Tot nu toe heeft de VS voor een bedrag $34 miljard aan Chinese handelsproducten belast met importheffingen. Naar verwachting wordt dit bedrag verhoogd met $16 miljard.

De Chinese overheid reageerde op de acties van Trump door ook importheffingen op Amerikaanse producten in te voeren; het gaat ook hier om een bedrag van $34 miljard. De VS exporteerde in 2017 voor $129,9 miljard aan goederen naar China, zo blijkt uit cijfers van het US Census Bureau.

Als president Trump besluit om voor $505,50 miljard aan importheffingen in te voeren, dan wordt het voor China lastig om met een gelijkwaardige tegenreactie te komen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
hans 20 Juli 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10879363/gaat-trump-heffing-van-505-miljard-invoeren][/url]
Importheffingen geven de "plaatselijke" industrieen weer concurrentiekracht. Dus werkgelegenheid en fabrieken die belasting betalen. 3x winst: meer belastinginkomsten, meer heffingsgeld en minder werkeloosheid. 4e winst het milieu, minder vervoer van goederen. Burgers betalen meer voor producten, maar veel minder belasting, en zijn waarschijnlijk gelukkiger. Grote verliezers de multinationals, maar dat werd tijd.
Geert 20 Juli 2018
Het kosten plaatje moet toch de kleine werkman betalen!!Want deze koopt uiteindelijk het product.
Abonnee
Kjol 20 Juli 2018
Ik geef de Amerikanen groot gelijk, ze kunnen het zich permitteren en het maakt ze onafhankelijker van het buitenland. Dat de hele wereld over hun heen valt geeft direct al aan wie er het meeste profiteerden van de vrijhandel....maar ook in NL verloren we na de grootschalig ingevoerde vrijhandel onze eigen Fokker, Philips, V&D, en nog tal van andere oerhollandse ondernemingen. Zijn we daar nu zo blij mee en trots op? Het maakt ons alleen maar afhankelijker van lage lonen landen en onze eigen belangen verwateren of raken ondergesneeuwd onder druk van andere 'Europese partners'.
Kalf 21 Juli 2018
Als president voledig mislukt,ruzie maken met Rusland lukt ook al niet en niemand geloofd daar trouwens nog in.Dus moet de rest van de wereld er maar aangeloven.Op naar ww 3.Zie de geschiedenis.
hans 21 Juli 2018
Kalf, vlgs mij haal je hier Obama en Trump door elkaar. Jou reactie past precies op die andere.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden