Inside Melk

Melkaanvoer trekt iets aan over juli

17 Augustus 2018 - Herma van den Pol

De Nederlandse melkproductie weet over de maand juli iets in te lopen op 2017, wat betekent dat de achterstand in de melkaanvoer afneemt. Over de gehaltes kan nog niets gezegd worden. Echter, de aanvoercijfers geven wel aan dat een mogelijke dip pas uit cijfers voor augustus naar voren gaat komen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Nederlandse melkveehouders leverden over de maand juli 1.179.410 ton melk aan de verwerkers. Het is een daling van 1,17%, in vergelijking tot dezelfde maand 1 jaar eerder. Echter, in vergelijking tot de maand juni is het juist een minimale verbetering.  

Het jaar 2018 is meer doorsnee
Als we naar het 5-jarig gemiddelde kijken, zien we dat het doorgaans de maanden augustus en september zijn waarin een ferme daling van de aanvoer gezien wordt. Die daling was in 2017 minimaal, maar 2018 lijkt (op basis van geluiden uit het veld) een meer doorsnee jaar te worden. Het is iets wat mede ingegeven wordt door de relatief hoge slachtaantallen over juli, in combinatie met warm weer en plaatselijk uitdagingen in het voer.

Aangezien de achterstand in de melkaanvoer iets terugzakt, laat ook het subtotaal een kleine verbetering zien. Zo komt de totale aanvoer (tot juli) uit op 8,34 miljoen ton melk. Dat is een min van 1,36%, ten opzichte van 2017. Het verandert echter niets aan het feit dat 2018 nog steeds tot de 3 topjaren behoort.De melkaanvoer bevindt zich iets onder 2017, maar iets boven het 5-jarig gemiddelde. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden