Inside Melk

Houdt stijging in melkprijzen aan?

25 Augustus 2018 - Herma van den Pol

De melkprijzen laten over juli bijna allemaal een stijging zien. Alleen Cono Kaasmakers voert geen plus door. Als gevolg daarvan betalen andere verwerkers voor het eerst sinds april meer voor de melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De trend in de melkmarkt sloeg in mei om. Feitelijk gezien noteerde de handel al hoge prijzen. Echter, door de langzame afwaardering van de melkprijs duurde het langer voordat de prijzen weer op een niveau terechtkwamen waarmee ze recht doen aan de markt. Het betekende ook dat de stijging langer op zich liet wachten.

Stijging houdt aan in augustus
De prijs steeg in juni naar €33,15, om vervolgens in juli door te pakken naar €34,01 per 100 kilo. Het is een prijs die boven die van 2015 en 2016, maar onder die van 2014 en 2017 ligt. De eerste noteringen voor augustus laten een grillig beeld zien. Zo houdt FrieslandCampina de melkprijs stabiel, maar gingen andere verwerkers over tot het verhogen van de prijs.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De gemiddelde melkprijs in Nederland laat een stijging zien.

In de laatste maanden van het jaar is de trend van de prijs onzekerder. Enerzijds hebben de droge en warme omstandigheden meer grip op de melkaanvoer, maar anderzijds is er het spel van leden binden. Dat was iets wat in 2017 hogere melkprijzen ondersteunde, terwijl de markt dat al niet meer deed. 

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht wordt besteed aan de rentemarkt, de voermarkt en de mestmarkt. Klik hier om het Trendrapport te lezen

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden