Shutterstock

Inside Melk

VS: meer melk met minder koeien

21 September 2018 - Wouter Baan

De melkaanvoer in de Verenigde Staten (VS) pakt in de maand augustus 1,4% hoger uit, vergeleken met 1 jaar terug. Gezien het aantal koeien een daling vertoont, is de stijging enigszins opmerkelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Amerikaanse zuivelverwerkers in de 23 belangrijkste staten haalden in totaal 7,82 miljoen ton melk op, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). Wat opvalt is dat vooral de productie in Texas fors is toegenomen. De aanvoer noteert daar 498.498 ton, bijna 10% meer dan 1 jaar eerder. Het aantal melkkoeien steeg in 1 jaar tijd met 20.000 stuks tot 535.000.

In augustus 2017 werd Texas getroffen door orkaan Harvey. Dat legde toen de hele infrastructuur plat, waarmee ook de melkaanvoer flink terugliep. Ook andere grote zuivelstaten, zoals Californië (+1,2%) en Wisconsin (1,4%), collecteerden nu meer melk.De melkaanvoer noteert 1,4% hoger dan 1 jaar eerder. 

Meer melk per koe
Hoewel de melkaanvoer in de maand augustus steeg, telde de VS minder melkkoeien. De melkveestapel noteert ongeveer 3.000 koeien minder, wat betekent dat het totaal op 8,73 miljoen uitkomt. Daardoor is de productie per koe is toegenomen tot 882 kilo per koe.

Vergeleken met 1 maand eerder pakt het aantal melkkoeien in augustus wel 4.000 stuks hoger uit. Deze stijging is enigszins opmerkelijk, omdat de Amerikaanse media schrijven over een forse stijging van het aantal melkveeslachtingen.

De laatste weken zijn er steevast meer dan 60.000 melkkoeien geslacht. De reden hiervoor zijn onder meer de slechte weersomstandigheden in het oosten van de VS, waar orkaan Florence flink huishoudt. Daarbij staat de melkprijs al langere tijd op een laag niveau.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden