Shutterstock

Inside Voer

A-brok fors duurder, zet prijsstijging door?

1 Oktober 2018 - Wouter Baan - 3 reacties

De prijs van standaardbrok A is afgelopen maand opnieuw flink gestegen. Zet deze prijsstijging door of volgt er een afvlakking?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Uit cijfers van Wageningen Universiteit blijkt dat de prijs van standaardbrok A in de maand september met maar liefst €0,70 steeg tot €23,80 per 100 kilo. De notering zit al bijna 1 jaar onafgebroken in de lift zit. Sinds vorig jaar oktober steeg de prijs per saldo met €3 per 100 kilo.

Ook de prijs van eiwitrijke brok (B) steeg afgelopen maand; met €0,50 tot €26,40 per 100 kilo. Ook de andere rundveevoeders, zoals de kalver- en vleesstierenbrok, stegen in vergelijkbare orde van grote.

Grondstofkoersen 
De prijsstijging van de afgelopen maanden houdt verband met droogte. Hierdoor zijn sommige voergrondstofprijzen flink opgelopen. De prijs van tarwe (Matif) kent een stevige bodem op €200 per ton. Deze bodem zal de komende weken worden getest, mede omdat de Russische tarweoogst ruimer uitpakt dan gedacht; van de 71.000 ton is 35.000 ton beschikbaar voor export. Daarbij ligt er een areaalstijging in het verschiet. 

Daartegenover staat dat de veel gebruikte grondstoffen (zoals sojahullen, palmpitschilfers en raapzaadschroot) vrij beperkt beschikbaar zijn. De mengvoerprijsindacator voorziet voor de komende maanden een stabiele prijsontwikkeling.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden