Vreugdenhil Dairy Food

Inside Melk

Wintertoeslag drijft melkprijs Vreugdenhil op

10 Oktober 2018 - Wouter Baan

Vreugdenhil laat de vet- en eiwitprijzen over de maand september onveranderd. Dankzij de wintertoeslag laat de melkprijs van de poederproducent echter een flinke stijging zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vetprijs noteert €3,20 per kilo, terwijl de eiwitprijs uitkomt op €6,30 per kilo. Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo melk resulteert dit in een melkprijs van €37,88 per 100 kilo. Dit is op basis van 4,41% vet en 3,47% eiwit. Daarnaast is de prijs inclusief de wintertoeslag (€3,90) en kwaliteitstoeslag (€1,50).

In de praktijk kan de prijs nog hoger uitpakken, omdat er bij Vreugdenhil ook premies te verdienen zijn voor deelweidegang (€0,25), weidegang (€1,50) en duurzaamheid (€0,60). Die premies worden sinds dit jaar maandelijks uitgekeerd.

Melkprijsvergelijking
In de melkprijsvergelijking is Vreugdenhil nu niet meer de hekkensluiter. Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo klimt de zuivelaar uit het Gelderse Nijkerk naar de koppositie. De stijging is enigszins geflatteerd, gezien het feit dat de wintertoeslag vanaf september wordt uitbetaald.

De melkprijsvergelijking over september
De melkprijsvergelijking bij een leverantie van 1,1 miljoen kilo melk. 

Biologische melkprijs 
De zuivelaar laat weten dat de biologische melkprijs uitkomt uit op €50,25 per 100 kilo. Dit is op basis van 4,41% vet en 3,47% eiwit en inclusief alle te behalen premies.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden