Shutterstock

Inside Voer

Sluit voermarkt het jaar af met stabiele prijzen?

18 December 2018 - Kimberly Bakker

Daar waar afgelopen week nog sprake was van een minimale eindejaarssprint, is het deze week rustig op de voermarkt. De prijzen blijven gelijk, waarmee de volgende vraag rijst: gaat de voermarkt het jaar afsluiten met de onderstaande prijzen?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De verschillende fouragehandelaren beantwoorden die vraag met 'ja'. De verwachting is dat er pas in februari of maart weer serieuze prijsmutaties zichtbaar gaan zijn op de markt. Dit omdat dan pas duidelijk wordt of de droogte van afgelopen zomer voor een voertekort heeft gezorgd. 

Meer vraag naar diverse producten
Hoewel de markt stabiel noteert, is er wel meer vraag naar stro, snijmaïs en weidehooi. De handelaren verwachten echter dat dit pas in 2019 voor mutaties zal zorgen. De prijs voor stro blijft daarom staan op €140 per ton franco boerderij, snijmaïs noteert €65 per ton franco boerderij en de prijs voor weidehooi komt uit op €240 per ton franco boerderij.

In de markt voor Engels raaigras en kuilgras gebeurt vrijwel niets. De prijs voor Engels raaigras blijft dan ook staan op €160 per ton franco boerderij en kuilgras noteert nog steeds €50 per ton franco boerderij. De prijs voor bierbostel wist vorige week nog een kleine mutatie neer te zetten, maar blijft deze week stabiel op €2,65 per procent droge stof. 

Weinig handel in voeraardappelen
Daarbij melden handelaren dat er nog steeds slechts minimaal handel is in roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd. De prijzen blijven staan op €170, €170 en €155 per ton franco boerderij. Daarnaast is ook maar minimaal handel in de aardappelproducten. De prijs voor voeraardappelen blijft staan op €35 per ton franco boerderij.

De prijs voor weidehooi liet eind vorig jaar ook een stabiel beeld zien.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden