Shutterstock

Nieuws Retail

Belgische supermarktketen biedt vaste melkprijs aan

22 Februari 2019 - Eric de Lijster - 5 reacties

Colruyt Groep biedt melkveehouders voor een periode van 5 jaar een vaste melkprijs aan voor een deel van hun productie. De Belgische supermarktketen verklaart dat dit aanbod past binnen de ambitie om zoveel mogelijk gebieden in België te bevoorraden en lokale landbouwers te ondersteunen.

Colruyt heeft een deal gesloten met het zuivelbedrijf Inex. De 450 melkveehouders die bij Inex zijn aangesloten, kunnen een vaste melkprijs krijgen voor 5 jaar van €34,76 per 100 liter (€33,71 per 100 kilo) voor 15% tot maximaal 30% van hun melkproductie. De melkveehouders hebben 6 weken de tijd om na te denken over de aanbieding. Colruyt wil de boeren hiermee een vaste afzet en meer inkomenszekerheid garanderen.

Verkopen onder het huismerk
Als voldoende melkveehouders zich bij het initiatief aansluiten, dan gaat Colruyt de zuivelproducten die binnen deze overeenkomst geproduceerd worden vanaf april 2020 onder het eigen huismerk verkopen. De keten en het zuivelbedrijf hebben naar eigen zeggen flink wat rekenwerk gedaan om de vaste melkprijs te bepalen.

"We zijn ervan overtuigd dat de stabiele prijs van €34,76 per 100 liter de melkveehouders meer inkomenszekerheid biedt en toelaat om verder te investeren en duurzaam te groeien", zegt Stefan Goethaert, de algemeen directeur van het onderdeel Fine Food, Private Label en Retail Services bij Colruyt, in een verklaring.

Los van verkoopprijzen
De vaste prijs staat los van de verkoopprijzen in de winkels, zo benadrukt Colruyt. Deze blijven de prijzen van de concurrentie volgen. "Een stabiele en transparante melkprijs maakt een einde aan de prijsschommelingen waar Belgische melkveehouders vaak mee te kampen hebben", aldus Goethaert.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is lid van de redactie van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Fortissimo 22 Februari 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10881448/belgische-supermarktketen-biedt-vaste-melkprijs-aan]Belgische supermarktketen biedt vaste melkprijs aan[/url]
"We zijn ervan overtuigd dat de stabiele prijs van €34,76 per 100 liter de melkveehouders meer inkomenszekerheid biedt en toelaat om verder te investeren en duurzaam te groeien", zegt Stefan Goethaert, de algemeen directeur van het onderdeel Fine Food, Private Label en Retail Services bij Colruyt, in een verklaring.

Een mooi melkprijsniveau om net niet dood te gaan. En dat bij een kritieke melkprijsopbrengst om prive, aflossingen en bedrijfsbestedingen af te kunnen dekken van minimaal 40Euro. Weer zo'n grootgrutter wiens verdienmodel het afknijpen van boertjes betreft en die trots zijn miljoenenresultaat aan de aandeelhouders presenteert. Walgelijk.
Bob 22 Februari 2019
Met zo'n bod ga je toch niet akkoord!!!
Doe je dat wel dan heb je de hoop wel echt opgegeven!!!
Bert 22 Februari 2019
Dit is armoede van tevoren uitrekenen
Bob 22 Februari 2019
Met een jaarlijkse verhoging van 3% zou je het kunnen doen!!!
Bob 22 Februari 2019
Laatste 20 jaar is de melkprijs in de winkel verdubbeld,laat ze maar met 5 eurocent /liter extra beginnen + jaarlijkse verhoging en anders snel weglopen.
De salarissen worden jaarlijks ook verhoogd!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws Melk

Franse melkaanvoer daalt minder hard

Achtergrond melk

Duitse melkveehouders missen begrip voor positie

Nieuws Melk

Rabobank voorziet betere marge voor melkveehouder

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden