Nikolay Antonov / Shutterstock.com

Nieuws Kwartaalcijfers

Danone ziet groei afnemen door China en Marokko

18 April 2019 - Tim Roetman

Danone heeft in het eerste kwartaal van 2019 tegenvallende cijfers neergezet, want de groei kwam lager uit dan verwacht. Ondanks negatieve resultaten in China en Marokko, denk het zuivelbedrijf wel dat het de financiële doelen voor 2019 en 2020 gaat halen.

De omzet van Danone is in het eerste kwartaal van het jaar met zo'n 0,8% gestegen naar €6,14 miljard. De stijging is enigszins teleurstellend voor de zuivelaar, gezien de omzet in het laatste kwartaal van 2018 nog met 2,4% steeg.

De daling in de omzetgroei komt voornamelijk doordat de Marokkaanse bevolking producten van Danone boycot. Ook heeft de afname te maken met het feit dat de vraag vanuit China naar babymelkpoeder laag is. Door de lagere geboortegraad in het land is de verkoop van babymelkpoeder met 15% gedaald.

'Doel is haalbaar'
Danone streeft een omzetgroei van 3% na. De zuivelverwerker heeft er vertrouwen in dat dit doel ook bereikt gaat worden. "Danone verwacht het jaar 2019 af te sluiten met een sterke groei, die in lijn ligt met onze doelen voor 2020", zo laat Cecile Cabanis, de financieel directeur bij Danone, in een verklaring weten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Danone na veel gedoe eindelijk weg uit Rusland

Nieuws melk

Danone doet bio-zuivel in VS van de hand

Nieuws Halfjaarcijfers

Russische inpikpraktijken smet op resultaat Danone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden