Shutterstock

Inside Melk

Lagere grondstofwaarde laat melkprijs zakken

21 April 2019 - Wouter Baan

Terwijl Arla, A-ware en DOC Kaas de melkprijzen voor april stabiel houden, verlaagde FrieslandCampina de garantieprijs. De verlaging kwam enigszins als een verrassing, omdat de coöperatie recent nog aan leden had meegedeeld dat zij uitgaan van stijgende melkprijzen in het tweede kwartaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijsverlaging is deels een gevolg van gedaalde grondstofwaarde van de melk. Daardoor heeft FrieslandCampina de melkprijzen van diverse referentiebedrijven te hoog ingeschat. 

Bel Leerdammer en Vreugdenhil
Vreugdenhil heeft de kale melkprijs over maart met €1,05 verhoogd naar €32,06 per 100 kilo (een jaarleverantie van 800.000 kilo). Bel Leerdammer verlaagde de melkprijs met €0,56 naar 34,59 per 100 kilo. De gemiddelde melkprijs komt in maart uit op €34,25 per 100 kilo, wat door de verhoging bij Vreugdenhil een fractie hoger is dan de maand daarvoor. 

Spotmelk omlaag 
De prijs voor spotmelk toont een langzaam dalende trend, kijkende naar de periode januari tot half april. De seizoensmatige melkaanvoer, in combinatie met de lagere kaas- en melkvetprijzen, zijn hier de belangrijkste redenen voor.

Dit artikel is onderdeel van het deze week verschenen Trendrapport Melk & Voer Pro, waarin ook aandacht wordt besteed aan de mestmarkt, de voermarkt en de rentemarkt. Klik hier om het Trendrapport terug te lezen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden