Shutterstock

Inside Melk

Britse melkproductie blijft boven verwachting hoog

3 Mei 2019 - Eric de Lijster

De melkveebedrijven in het Verenigd Koninkrijk hebben ook over maart een record aan melk geproduceerd. Zelfs met de overgang naar het weideseizoen, blijven de aanvoercijfers in het land boven verwachting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het bovenstaande blijkt uit de cijfers die zijn ingeleverd bij de Europese Commissie. In maart kwam de melkaanvoer op ruim 1,35 miljoen ton uit, wat 2,8% hoger is dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook over januari en februari van dit jaar noteerde het Verenigd Koninkrijk een recordproductie.

Droogte is een oorzaak
De hogere winterproductie vloeit voort uit de droge zomer van 2018. Veel melkveebedrijven waren in de afgelopen winter, mede door een karige ruwvoervoorraad, aangewezen op krachtvoer. Dit heeft de melkproductie omhoog gestuwd.

De overgang naar het weideseizoen in de maand april heeft volgens de laatste aanvoerdata niet tot een tempering van de productie geleid, zo meldt marktbureau AHDB. Door gunstige weersomstandigheden en een goede kwaliteit gras blijft de melkaanvoer daardoor nog steeds boven verwachting.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden