Agrifoto

Inside Voer

Voermarkt laat slechts 1 prijsmutatie zien

4 Juni 2019 - Kimberly Bakker

De voerprijzen bevinden zich inmiddels al weken op stabiele niveaus. Ook deze week is er slechts 1 prijsmutatie zichtbaar op de markt. Welk product zet die neer?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Daar waar de prijs van stro (zowel tarwe- als gerstestro) afgelopen jaar in week 23 nog €160 per ton noteerde, staat de prijs deze week wederom op €132,50 per ton franco boerderij. De stroprijs blijft hierdoor voor de zesde week op rij stabiel. Het is nu met name wachten totdat de nieuwe oogst verhandeld gaat worden, zoals ook in de onderstaande grafiek te zien is. Toen werd in week 28 overgegaan op de nieuwe stro, waarna de prijs een fikse dip liet zien.

Vraag en aanbod in balans
Volgens verschillende fouragehandelaren zijn vraag en aanbod redelijk in balans, waardoor bijvoorbeeld ook de prijs voor kuilgras stabiel is op €50 per ton franco boerderij. De prijs voor Engels raaigras blijft ook stabiel en noteert €150 per ton franco boerderij. Er is afgelopen week wel iets meer vraag geweest naar snijmaïs, maar dit heeft geen gevolgen gehad voor de prijs. Die blijft staan op €67 per ton franco boerderij.

Daarnaast blijft ook de prijs van weidehooi deze week stabiel op €210 per ton franco boerderij. Volgens de fouragehandelaren wordt her en der wel geroepen dat weidehooi zo goed als op is. Anderen verkopen zelfs geen binnenlands product meer, maar halen dit uit het buitenland. Zo wordt er bijvoorbeeld weidehooi uit Duitsland verkocht voor €230 per ton franco boerderij. 

Volgens handelaren is er bijna geen handel meer in roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd. De prijzen voor deze producten blijven dan ook staan op respectievelijk €180, €170 en €155 per ton franco boerderij. Ook dit niveau wordt inmiddels al een paar weken gehanteerd.

Prijsmutatie voor bierbostel
De prijs van bierbostel stond afgelopen week weer wat meer onder druk, wat maakt dat de prijs met €0,10 daalt naar €2,15 per procent droge stof. Daarentegen is dit nog steeds hoger dan vorig jaar in juni werd betaald, want toen kwam de prijs uit op €1,90 per procent droge stof. Wanneer we naar de grafiek kijken, dan zien we dat de prijs ook vorig jaar in deze periode een daling liet zien.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden