Shutterstock

Nieuws Overname

Belgisch Milcobel verkoopt Nederlandse kaastak

6 Juni 2019 - Redactie Boerenbusiness

Het Belgische zuivelconcern Milcobel gaat DupontCheese, het Nederlandse handelsbedrijf in kaas, per 1 juli 2019 verkopen aan Vandersterre Groep Bedrijven uit Bodegraven. Daarnaast verdwijnt de naam DupontCheese van de markt.

Het bedrijf gaat na de overname 'Vandersterre Vers concepten' heten, zo melden de 2 bedrijven in een persverklaring. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Deze deal moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). "DupontCheese levert op dit aan kaasspeciaalzaken, foodservice en retail en het assortiment reikt van Hollandse boerenkaas tot schapenkaas uit Spanje en van Griekse feta tot bergkazen uit Noorwegen", zo meldt het bedrijf.

Samenwerkingen
DupontCheese werkt in de verkoop van kaas onder andere samen Cono Kaasmakers en Klaver Kaas. Vandersterre, een Nederlands familiebedrijf met zo'n 300 medewerkers, legt zich toe op het produceren, affineren en verpakken van Hollandse kaasspecialiteiten voor de Nederlandse markt en in meer dan 80 landen.

Naast de verdere uitbouw van het Nederlandse kaasspecialiteitengamma intensiveert Vandersterre het assortiment buitenlandse kaas en overige versassortimenten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Zuivel Business

Room en poeder zwakker in tamme zuivelmarkt

Nieuws melk

Coöperatie Rouveen boekt meer omzet

Nieuws Ondernemen

De Fryske wordt coöperatie van boeren én klanten

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden