FrieslandCampina

Nieuws Weidevogelbeheer

FrieslandCampina richt zich op weidevogelbeheer

28 Juni 2019 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

Zuivelcoöperatie FrieslandCampina richt in samenwerking met de Vogelbescherming en stichting BoerenNatuur een separate stichting op om geld te collecteren en te kunnen herverdelen voor weidevogelbeheer. Dat meldde Hein Schumacher, de CEO van FrieslandCampina, donderdag 27 juni op een bijeenkomst in Leeuwarden.

Agrarisch ondernemers met plannen voor weidevogelbeheer kunnen zich melden en zodoende geld uit pot ontvangen. Het geld in deze 'pot' wordt verzameld door bijdragen van bijvoorbeeld horeca- en cateringbedrijven die willen aangeven dat zij zich inzetten voor weidevogelbeheer. De CEO van de zuivelcoöperatie meldt dat er al concrete afspraken zijn gemaakt met enkele grote landelijk klanten. "Die partijen nemen zuivelproducten van ons af en willen aantoonbaar maken dat zij bijdragen aan het behoud van weidevogels."

De stichting voor het behoud van weidevogels is pas recent opgericht en dat betekent dat de plannen nog worden uitgewerkt. Dat is eveneens de reden dat Schumacher nog niet wil aangeven om welke klanten van de zuivelaar het gaat. Hoeveel agrarisch ondernemers hun plannen kunnen indienen en hoeveel geld er te verdelen is, is ook nog niet bekend.

Voorstellen toetsen
Wiebren van Stralen, de programmamaker bij FrieslandCampina, licht wel een tipje van de sluier op. Hij stelt namelijk dat ieder lid dat zich op dit moment al aantoonbaar inzet voor weidevogels of aanvullende plannen heeft, zich kan melden. De stichting toetst vervolgens die voorstellen en verdeeld het beschikbare geld.

"Dat gaat nu al om enkele tonnen (op jaarbasis) en de verwachting is dat we vlot een pot van meer dan €1 miljoen beschikbaar hebben", zo vertelt Van Stralen. "Per plan en boer moet gedacht worden aan een bijdrage van €5.000 tot €10.000."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
René 28 Juni 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10883035/frieslandcampina-richt-zich-op-weidevogelbeheer]FrieslandCampina richt zich op weidevogelbeheer[/url]
Een mooi gezegde zegt:"Schoenmaker blijf bij je leest." Zorgen jullie nou maar dat de melk voor een boven gemiddelde prijs wordt verkocht en laat dat soort initiatieven alsjeblieft aan anderen over. Je moet je niet overal mee willen bemoeien.
gerrit 28 Juni 2019
ook die nog bij de club .
Na natuurmonumenten en Simone vd postcodeloterij .
wordt een mooi groen clubje.
René 29 Juni 2019
Een mooi gezegde zegt:"Schoenmaker blijf bij je leest." Zorgen jullie nou maar dat de melk voor een boven gemiddelde prijs wordt verkocht en laat dat soort initiatieven alsjeblieft aan anderen over. Je moet je niet overal mee willen bemoeien.
peter 1 Juli 2019
De ledenraad en bestuur is een elite clubje geworden steeds meer regels tenoemen : focus planet, kalf ok, verklaring dieren arts, verplicht weidegang, strengere regels vriespunt boterzuur, zelf de stroom van leden stelen om melk te laden, kringloopwijzer, planet proof melk stromen, grupstal verbieden enz . steeds bedenkt de ledenraad weer nieuwe dingen om kleine groepen uit te faseren t.b.v hun eigen winsje veilg te stellen. Het bestuur is hier ook dagelijks mee bezig. ze denken niet aan de leden is dit nog cooperatief???? volgend jaar gaan de stoppers hun obligaties waarschijnlijk opeissen te noemen 20miljoen euro ,wie gaat dit uiteindelijk betalen??? juist ja de leden door nog minder melkgeld teontvangen want aan de winst van de zogenaamd top bestuurders en ledenraad mag niet getornd worden zij behouden bonus en goudenhand druk ook al is RFC bankroet!!!!!!!
peter 1 Juli 2019
steeds vernieuwen melkweb (ict kosten) en het ergste vind ik nog dat ze EISSEN dat je bedrijfsgegevns verplicht GRATIS moet afgeven doormiddel van diversen 'machtigingen' om vervolgens weer nieuwe regels vorm te kunnen geven, zodat ze weer een nieuwe groep kunnen uit faseren die het elite ledenraadclubje en bestuur niet past, zodat ze hun leden (slaven) nog minder voor hun melk hoeven te betalen!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden