Agrifoto

Inside Voer

Hitte laat markt ruwvoer nog koud

23 Juli 2019 - Anne Jan Doorn

Het aanbod van stro en hooi komt op gang. De melkveehouder is echter wat afwachtend omdat er over het algemeen nog voldoende is. Toch verschilt de situatie regionaal sterk, omdat de ene regio simpelweg meer regen dan de andere ontving.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van nieuwe stro wordt momenteel gezet. De prijs ligt op circa €110 per ton franco boerderij voor gerst- en tarwestro. Aanbod komt uit Frankrijk, maar in toenemende mate ook vanuit Nederland.

Melkveehouders pakken de schuren niet zo vol als bijvoorbeeld vorig jaar, omdat er aangenomen wordt dat er ruim voldoende stro beschikbaar komt. Volgende week zal bepaald worden hoeveel stro er daadwerkelijk beschikbaar komt. Als het dan droog is, wordt de stro vaak niet gehakseld door de akkerbouwers en komt er meer beschikbaar voor de melkveehouder. De vooruitzichten geven vooralsonog weinig regen aan. 

Tijdelijk meer vraag naar snijmaïs
Verder is het vrij rustig op de voermarkt, nadat de vraag vorige week wat opveerde. Tijdelijk was er wat meer vraag naar snijmaïs. De prijs daarvan beweegt rondom de €70 per ton, maar dat geldt enkel voor goede kwaliteit. Voor de mindere kwaliteit liggen de prijzen op €65 per ton. Aankopen worden over het algemeen vooruitgeschoven. 

Er is momenteel voldoende weidehooi en weinig vraag. De prijs beweegt rond de €155 per ton. Wel lopen de prijzen regionaal uiteen. De prijs voor bierbostel daalt al geruime tijd, maar daarin is nu verandering in gekomen. De prijs ligt nu rond de €2,15 tot €2,20 per procent droge stof. De prijs voor Engels raaigras zit op €100 tot €105 per ton. Voor rietzwenk, roodzwenk en veldbeemd wordt de prijs hoger gezet met ongeveer €130 per ton.

Nu nog voldoende voer
Handelaren geven aan dat er nu nog voldoende ruwvoer is. Toch verschilt dat sterk per regio, afhankelijk van de regenval. De hitte van de komende tijd heeft nog geen grote invloed, maar zal wel bepalen hoe de vraag de komende tijd gaat zijn.

Bekijk alle mutaties en noteringen hier.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden